Gündem

100 yaşında korona virüsü yendi

PAÜ Sağlık Kurumu Dahiliye Yoğun Bakımı takımı tarafından 8 gündür yoğun bakımda takibi yapılan Süleyman Çavdar adındaki hasta, hayat gayretini kazanarak Göğüs Hastalıkları Servisine beğenilerle alındı. Dahiliye Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğrt. azası İsmail Hakkı Akbudak hastayla alakalı söylemelerde bulundu. Bu hafta içerisinde toplam 4 Covid-19 nedeniyle uyuyan hastayı servise çıkarttıklarını ifade eden Akbudak, “Bugün de Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kurumu’ne bir vakit evvel kaldırılan ve 8 gündür solunum makinesine bağlı yoğun bakımda yaşayan Türkiye’nin en yaşlı Covid-19’lu 100 yaşındaki Denizlili hastamız hayat gayretini kazandı. Hastanın 8 gündür solunum makinesine takviyesine gereksinimi olan hastanın muayenehane ve laboratuvar kıymetleri klasiğe döndü ve servise devredildi. Servisten de kısa vakitte taburcu olabilecek” dedi.

Covid-19 hastalığına karşı kazanılan zaferlerin, güç zamanlarda kendilerine moral olduğunu ifade eden Akbudak, “Motivasyonumuzu artırmaktadır. Cefakar ve özverili takımımı emeklerinden dolayı kutluyorum. Hastamıza da geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.

Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinden de bu hafta iki hastanın taburcu edildiğini ve taburcuların devam edeceğini bildiren Prof. Dr. Simay Serin ise hastaların taburcu edilmesi ile Covid-19‘la gayrette tüm takımın moralinin yüksek olduğunu ifade etti.

Osman Başpınar
 

Sıradaki Haber :  Japonya’da ölü sayısı 549'a yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu