Gündem

110 metrelik asma köprü uçtu

Şehirde tesirli olan fazla rüzgardan ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. 14 mesken yerinde ise 15 ev, 4 ahır, 3 samanlık, 1 ambar, 1 garaj, 1 çoban konutu ile 1 tamirhanenin çatısı devrildi. Can kaybının yaşanmadığı vakada parasal zarar alana geldi. Fazla rüzgardan ağaç dallarında bulunan kuş yuvaları uçtu. Kuş yavruları yerlere düştü.

“110 metrelik asma köprü uçtu”
Türkiye-Ermenistan Sınırı’nda bulunan ve Akyaka ilçesine bağlı olan Ufak Aküzüm Köyü ile Aslanhane köyünü bir birine bağlayan takribî 110 metre uzunluğundaki Asma Köprü saatte 110 km esen rüzgara sabredemedi. Şiddetli rüzgar asma köprüyü devirdi. Asma köprünün tahtaları metrelerce uzağa savruldu. Asma Köprü’nün uçmasıyla beraber takribî 15 köyün bir biriyle irtibatı kesildi. Köylüler arazilerine gitmek için takribî 60 km yol kat edecek.

“Şiddetli rüzgar AFAD’ı harekete geçirdi”
Öte yandan Kars genelinde tesirli olan şiddetli rüzgar Şehir Afad ve Acil Gidişat Müdürlüğü AFAD takımlarını harekete geçirdi. AFAD takımları rüzgardan etkilenen köylere giderek burada zarar tespitinde bulundu. AFAD takımlarınca yapılan tahlillerde 14 mesken yerinde 15 ev, 4 ahır, 3 samanlık, 1 ambar, 1 garaj, 1 çoban konutu ile 1 tamirhanenin çatısının zarar gördüğü tespit edildi. AFAD takımlarınca zarar tespit çalışmaları devam ediyor.

Işık Çapanoğlu

Sıradaki Haber :  Muharrem amcanın yardımına Vefa ekibi koştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu