Gündem

26 gündür kapalı olan pazarlar yeniden açıldı

Cumartesi Pazarı’nın kurulduğu alana kurulmasına izin verilen pazara esnaflar ilk gün çok fazla rağbet göstermedi. Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü takımları pazarın girişinde hakimiyet noktası oluşturarak yurttaşların ateşini ölçtü, maske ve dezenfektan verdi. Yurttaşlar ise marketlere göre maliyetleri daha uygun olan pazara yoğun rağbet gösterdi.

Pazarın tekerrür açılmasından dolayı olduklarını ifade eden bir pzarcı, önlemlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Pazarcı esnafı “Allah razı olsun. Sayın valimiz, kaymakamımız, belediyemiz, dernek başkanımız, zabıta müdürümüz, bize takviyeci oldular pazarımızı açtılar. Ama millet olarak sosyal mesafe görülmüyor. Şuan salgın hastalıkla uğraşıyoruz Türkiye ve dünya olarak. Baksanıza temkin alınmıyor. Yurttaşa kimse bir şey yapamıyor. Ben kendime gözetiyorum ama yurttaşların hali ortada” dedi.

Pazarcı esnaflarından Dursun Öztürk ise ”Pazar uzun zamandır açılmıyor doğrudur. Temkin emelli açılmadı ama nasıl bir temkin alınıyor ben kavramıyorum. Pazarı açtırmakla birlikte en büyük temkinsizliği yapmış oldular. Niçin? Ulus manavlara, marketlere yığıldı. Dün mesela altta bayağı pazar yerimize dün görecektiniz. Üst üste ulus. Nerede bu sosyal mesafe? Nerde bu misyonlular? Sormak istiyorum ben” ifadelerine yer verdi.

Sosyal mesafenin korunmamasına yakınan pazarcı Dilara Aksoy şu laflara yer verdi: “Pazarı yok ettiler ama manavları sarih vazgeçtiler. Dün ben mesela Kadıtarlası’na gittiğimde manavın önünde belki iki surat birey vardı. Hiç sosyal mesafe yoktu başka bir deyişle. Marketlerde her şey çok pahalandı. Sanki ulus kıtlıktan çıkmış gibi. Sosyal mesafe hiç yoktu üst üste çıkmış gibi kimisin de maske yok kimisin de var. Biz ne kadar kendimize gözlesek dahi her şey ortada”dedi.

Pazarda bazı mahsullerin maliyetler şöyle:

Soğan 2,25 – 5TL, biber 6TL, maydonoz 1- 1,5 TL, pazı 1-1,5 TL, Semizotu 8 TL, marul 8TL, ıspanak 1,5-2 TL, limon 10 TL, kabak 4 TL, fasulye 6-7 TL, patates 2,5-4 TL, domates 6,5 TL.

Sıradaki Haber :  Monet’in başyapıt tablosu Şanghay’da

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu