Gündem

3 kardeş akülü araba için biriktirdikleri parayı bağışladı

Ankara’nın Mamak ilçesinde badana badana ustası Ali Rıza (40) ve ev hanımı Istek Kılıçer (33) çiftinin oğulları Berkay (8), Eymen (3) ve Kayra (2), yaklaşık 6 ay önce akülü otomobil elde etmek için harçlıklarını biriktirmeye başladı. Üç kardeş, kumbaralarında biriken 352 lira 5 kuruşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına bağışladı. Baba Ali Rıza Kılıçer’in araması üstüne ailenin evine gelen polis ekipleri iki kumbara içindeki parayı alarak aileye fiş verdi.

“Biz bu paranın yerine gideceğinden eminiz”

Halk olarak birbirimize takviye olmasının gerektiğini vurgulayan baba Ali Rıza Kılıçer, “Cumhurbaşkanımız iyi oysa böyle bir kampanya başlatmış. Çok mutluyuz. Bizim maddesel durumumuz orta, lakin bizden daha kötüleri var. Kaç milyon insanımız işten çıkarıldı. Biz birbirimize yardım her zaman olmalıyız. Onların kirası var borcu var. Onlara destek olmak için kampanyaya yardım veriyoruz. Oğullarıma 2 tane akülü otomobil alacaktık biriktirdiğimiz paralarla fakat biz kampanyaya başvuru yerine getirmek istiyoruz. Böyle bir düşüncemiz oldu eşimle beraber. Biz bu paranın yerine gideceğinden eminiz” dedi.

‘Sizde varsa siz gönderdin’ diyenlere sitem eden anne Istek Kılıçer, “Hayatta her şey para değildir. Önemli olan yufka yürekli çocuklar yetiştirmektir. Korona da mesajlara kötü karşılık verenleri fazla kınıyorum. İşte ‘sizde varsa siz gönderin’ diye mesajlar gönderiyorlar. Yani böyle durumlar da biz birbirimize yardım olmadıktan sonra hiçbir önemi yok” diye konuştu.

Akülü otomobil edinmek için harçlığını verdiğini belirten Berkay Kılıçer, “Babamın verdiği harçlıklar. Korona virüs nedeniyle dışarıya para kazanamayanlara dağıtmak istiyorum. Akülü araba için biriktiriyorduk fakat, parası olmayanlara feda olsun” ifadelerine kullandı.

Musa Erdoğan – Mehmet Kalay
 

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi günü Giresun’a sel bölgesine geliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu