Gündem

30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkış kısıtlaması 15 gün daha uzatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından, 81 il valiliğine gönderilen “Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri” ek genelgesi ile büyük büyük kasaba statüsündeki 30 il; “Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van” ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz aracılığıyla yapılacak bütün giriş ve çıkışlar, 18 Nisan saat 24.00’dan itibaren daha önce belirlenen usul ve esaslara göre 15 gün daha uzatıldı.

Genelgede, 3 Nisan 2020 tarihli Bakanlık genelgesi ile Büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak ilinden kara, hava ve deniz aracılığıyla yapılacak tüm giriş ve çıkışların 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24.00’e dek kısıtlandığı hatırlatıldı. Oysa bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de salgın rahatsızlık tehdidinin devam ettiği ve yeni genelgede, salgının halk müziği sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu korkutma vurgulandı. Bu çerçevede, riski yönetme, sosyal izolasyonu temin etme, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını denetleme altında yetişmek için tedbirlerin devam etmesine karşın Bilim Kurulu ve Sıhhat Bakanlığının yaptığı öneriler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda; büyükşehir statüsündeki illerde ve Zonguldak ilinde şehir halkı antre çıkış sınırlaması kuralının devam etmesinin uygun olduğu kararlaştırıldı.

Saat 24.00 itibariyle geçerli olacak

Genelgede, “Büyükşehir statüsündeki 30 ile Zonguldak ili için; il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile yapılacak bütün antre çıkışlar 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24.00’den itibaren 15 jurnal zaman için geçici olarak durdurulacak. Bu illerde yaşamış tüm vatandaşlarımızın belirli zaman baştan başa illerinde kalmaları olacak. Belirtilmiş illere antre-çıkış kısıtlamasının daha önceki genelgelerle belirlenen yöntem ve esaslar ile istisnalar 18 Nisan Cumartesi günü saat 24:00’den sonradan da geçerli olacak” denildi.

Sıradaki Haber :  Mikrokredi ile tantuni dükkanı açtı, iş yerinin her şeyi oldu

Suç teşkil eden davranışlara adli işlem başlatılacak

Bakanlık valiliklere gönderdiği genelgede laf konusu tedbirlere ilişkin kararların uygulamasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere niçin olunmamasını istedi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince yönetimle ilgili para cezası verilmesi ilk olarak olmak üzere aykırılığın durumuna kadar Kanunun ilgili maddeleri uyarınca operasyon yapılacak. Kabahat teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında zorunlu adli operasyon başlatılacak.

İrfan Işine Düşkün

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu