Gündem

333 Türk vatandaşı İngiltere’den Türkiye’ye getirildi

Çin’de ortaya çıkarak böylece çok ülkeye yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışarıda yaşamış vatandaşların Türkiye’ye dönmesi sağlanıyor. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesinin arkasında, Covid-19 tedbirleri dahilinde boşaltılan öğrenci yurtları karantina merkezine dönüştürüldü. İngiltere’den özel uçak ile Ankara’ya getirilen 333 kişilik kafile, havaalanındaki kontrollerinin ardındaki 14 otobüs ile Kırıkkale’deki karantina yurduna getirildi.

AK Parti Kırıkkale Gençlik Kolları, otobüslerle gelen vatandaşları Türk bayraklarıyla karşıladı. tek tek emniyet önlemleri aşağı indirilen vatandaşlar, tekrardan sağlık durumu kontrollerinden geçirildikten sonradan ayrı ayrı odalara yerleştirildi. 333 kişinin İngiltere’ye turist olarak gittiği öğrenildi.

Yurtlarda şahısların ihtiyaçları Kırıkkale Valiliği, İl Sağlık Durumu Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından karşılanıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görevli sosyolog ve psikologlar da vatandaşlara takviye veriyor. öte taraftan, yurt dışından Kırıkkale’ye getirilmeye başlanan ve önceden boşaltılarak hazırlanmış ülkü getirilen Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda karantinaya alınan yurttaş sayısı 396’ya ulaştı.

Sıradaki Haber :  Almanya’da halk korona virüs kısıtlamalarını protesto etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu