Gündem

4 yıldır beslediği iguana en yakın arkadaşı oldu

Onikişubat ilçesinde özel bir hayvanat bahçesinde 19 değişik cins hayvanın beslenmesi ve bakımıyla ilgilenen Emrullah Culfa 38, tropikal abuhavada yaşayan egzotik bir kertenkele cinsi olan iguanayı 4 yıldır bir an olsun yanından ayırmıyor.

Omzundaki iguanayı gören yurttaşların afallamışlıklarını saklayamadığını söyleyen Culfa, “4 yıldır bakımını ve beslenmesini yaptığım iguana serinkanlı ve itici bir hayvan değil. Sahiplenme duygusu çok fazla olan bir hayvan. Bu surattan 4 yıldır benim en iyi dostum oldu. Bahçemizde çok özel endemik cinsler besliyoruz. İçinde bulunduğumuz izole ve pandemi gereği oluşan koşullara karşın buradaki hayvanların bakımlarını aksatmadan yapıyoruz” dedi.

Culfa ayrıca, “Hayvanat bahçesinde muhtelif tavuklar, köpekler, kediler, tavus kuşları, sülünler, at ve deve kuşları var. Tavuk çeşitlerini Türkiye ve Avrupa’daki hoşluk müsabakasına hazırlıyoruz. Ayrıca burada manili çocukları fiyatsız terapi emelli seanslar tertip ediyoruz ve 17 ailemiz bu programdan faydalanıyor” diye konuştu.

Fazilet Çomruk

Sıradaki Haber :  Yurt genelinde yağış beklenmiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu