Gündem

43 ilin geçiş güzergahında ‘korona virüs’ sessizliği

Çin’de ortaya çıkarak pek çok ülkeye yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 30 büyükşehir ve Zonguldak için antre-çıkışlar yasaklandı. Ramazan ayının gelmesi ve hafta tatili olması dolayısıyla karayolları da boş kaldı. Ulaşımda ‘kilit kavşak’ diye adlandırılan ve her saat trafik yoğunluğunun yaşandığı Kırıkkale’de de bu kez sükunet hakimdi. 43 ilin geçiş noktası olan ve bayağı vakitte binlerce aracın geçtiği kavşakta tarihi bir tembellik oluştu.

Sokağa çıkma kısıtlaması olmamasına rağmen sokak ve sokakların yanı sıra büyükşehirleri birbirine bağlayan karayolunu fazla az aracın kullandığı görüldü. Kırıkkale’de, polis teftiş noktalarında şoför ve yolcuların yolculuk belgeleri incelenirken ekipler de vatandaşlara eldiven ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Ankara-Samsun ve Ankara-Kayseri karayolundaki sakinlik, havadan görüntülendi.

öte taraftan, korona virüs tedbirleri zarfında, Kırıkkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kadar önlemler de alınmaya devam ediyor.

Hasan Ay – Emre Acar

Sıradaki Haber :  Ordu'da vaka sayısı arttı, vali 'rehavet' uyarısı yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu