Gündem

5 isimli adam: ‘Eşim ‘5 tane kocam olmaması gerekiyordu benim’ diyor, boşanma davası açacak’

Antalya’da yaşayan 54 yaşındaki Ersin Akbaş’ın adıyla alakalı kusurlar zinciri doğumu ile başladı. Doğduğunda Ergün adıyla popülasyona kız olarak yazılan adamın kaydı çok geçmeden düzenlendi. Ancak yanlışlıklar mektep yaşamında da devam etti. İlkokul diplomasını Ersun adıyla alan Akbaş, itiraz etti ancak ikinci defa aldığı diplomada adı Ergin olarak yazıldı. Ersin Akbaş, iddiasına göre iki defa da askerlik yaptı. Kendi ismiyle 1986-1987 seneleri arasında 18 aylık askerlik vazifeyi yapan Akbaş, 1990 senesinde Körfez kriziyle çıkan seferberlik sonrası ikinci defa askerliğe çağrıldı. Akbaş, ikinci askerliğini ise Ersün ismiyle yaptı. Uğursuz adam, 2008 senesinde dava açarak hakikat adına kavuştu. Ersin Akbaş, yeni kimliğine kavuşsa da talihsizlikler peşini vazgeçmedi. Yeniden iddiasına göre Akbaş, 2011 senesinde başkasının yerine mapus dahi yattı. Ersin Akbaş’ın adı nedeniyle yaşadığı kasvetler, sosyal güvenlik primi ödemelerinde ve iş bulma süreçlerinde de devam etti.

“Emekliliğime daha 15 yıl var”

Mağduriyetini anlatan Akbaş, “2008 senesine kadar Ersin Akbaş olabilmek için dava açmak zorunda kaldım. Senelerdir süründüm. Emekliliğimin üzerinden 10 sene geçti ama emekli olmama daha 15 yıl var. Can Verince emekli oluruz sanırım. Benim emeklilik talihim bitti. Hanımım, ‘5 tane kocam olmaması gerekiyordu benim’ diyor ve boşanma davası kalemtıraş. Emekliliğime daha 15 yıl var” dedi.

“Bu adların altında kim barınıyor”

Ehliyetinin, kimliğinin ve SRC’sinin değişik olduğunu söyleyen Akbaş, ‘Ben kimim? Üç adın de T.C. kimlik numaraları aynı. Üç ad, bir T.C. olmaz. Olmaması gerekiyor. Çevirmelerde karşıma çıkıyor. Polise ehliyeti veriyorum, ‘geç’ diyor. SCR veriyorum, ‘geç’ diyor. Kimlik veriyorum, ‘geç’ diyor. Bunlar kim diyorum, bu adların altında kim barınıyor?” ifadelerini kullandı.

Akbaş’ın avukatı Bekir Bilgin ise zorunlu müracaatları yaptıklarını, bu adların düzenlenmesi ve SGK kayıtlarının tek bir ad altında bir araya gelmesi için zorunlu müracaatlarda bulunduklarını belirtti. Bilgin, “Müvekkilim emekli olamıyor. 1990’lardaki sigorta kayıt kasvetlerinden dolayı emekli olamıyor. Süreç bu biçimde işliyor. Biz de süreci takip ediyoruz. Bizim son isteğimiz bu işin yargıya taşınması. Sualin çözülmesini istiyoruz.Müvekkilim mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bundan dolayı isteyeceğimiz son şey duruşmaya gitmek olur. Zoraki kalırsak gideceğiz, hakkımızı arayacağız. 5 değişik adın altında birilerinin saklanma olasılığı bizi düşündürüyor. FETÖ gibi terör örgütlerinin usullerinden birisi bu. Bu mevzunun ciddi biçimde incelenmesini arz ediyoruz. Bu adların altında birileri barındırılabilir” dedi.

Sıradaki Haber :  'Havanın ısınmasıyla virüs gücünü kaybetmedi. Virüs hala çok aktif'

İsa Akar-Huriye Ferah Vanlı
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu