Güzellik

50’li yaşlarınız için en iyi cilt bakım rutini

50’li yaşlarınızda sık görülen cilt sorunları

Kollajen kaybı

Yaşlandıkça cildiniz her geçen sene kollajen kaybetmeye başlar. 50’li yaşlarınızda olasılıkla aynaya bakacak ve cildinizin dokusunun değiştiğini göreceksiniz. Cildinizin kolajen kaybetmesine neden olabilecek her şeyden kaçının. Mutlaka SPF kullanın, sigara içmeyin, bronzlaşmayın.

Güneş ve yaşlılık lekeleri

Güneş hasarı ve öteki hiperpigmentasyon formları yaş ilerledikçe artar ve göğsümüzde, yüzümüzde ve ellerimizde belirginleşir. Daha artı koyu kir oluşmasını durdurmak için tekrar tekrar SPF kullanın.

İnce çizgi ve kırışıklıklar

50’li yaşlarınızda ince çizgiler, bilhassa gözler, ağız ve alın gibi çok pozitif hareketin olduğu bölgelerde kırışıklıklara dönüşür. Yaşlandıkça, cildimiz elastikiyetinden sorumluluk sahibi elastini kaybeder. Ne kadar fazla elastin kaybedersek, cildimiz öyle az bükülebilir ve esnek olur, bu da kırışıklıklara neden olabilir.

Kuruluk

Yaşlandıkça cildimiz daha eksik sebum üretir. Birçok bayan yaşlandıkça cildinin parlaklığını ve nemliliğini kaybettiğini bildirmektedir. Tatmin Edici C vitamini edinmek cildinizin parıltısını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

50’li yıllarınızda deri bakımı rutini

1. Temizleyici

Cildiniz daha kuru ayla geldiğinden ya da bundan böyle temizlemeniz gerekmeyen fazla sebum üretimini azalttığı için temizleyicilerden uzak durmanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hem cildinizi nemlendiren hem de kirleri giderebilen kremsi bir temizleyiciyi deri bakım rutininize ekleyin.

2. Serumlar

Cildinizi onarmaya ve parlaklık ve nemlendirme karşılayan antioksidanlarla doymuş olan serumlar; çoğu yaşlanma karşıtı fayda içerir.Cildinizi aydınlatmak için retinol, C vitamini, rezervatrol ya da yeşil dere taşıyan ürünler arayın. Serumlar, cildinizin canlılığını geri kazanmanın en kolay yollarından biridir.

3. Peeling

Haftada asgari iki defa peeling gerçekleştirmek, cildinizin donuk görünmesine neden olabilecek eski yüzey hücrelerinden kurtulmanıza asistan olur. Bu adım, ayrıca daha sonrasında kullanacağınız ürünlerinizin deri yüzeyinde daha etkin olmasına asistan olacaktır. Haftada bir kez nezaketle peeling yerine getirmek için salisilik asit taşıyan bir mahsul kullanın. 

Sıradaki Haber :  Yağlı cildin faydaları var mı?

4. Nemlendirici

Bu makalenin başında belirttiğimiz gibi, cildinizin en iyi şekilde görünmesi için düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir. Akşamları, nemlendirmeyi geri kazandırmak için nemlendirici ve besleyici bir krem kullanmalısınız. Gündüz, güneşin zararlı ışınlarıyla savaşmak ve nemlendirici faydalar sağlamak için SPF ve antioksidanlarla parlatıcı bir nemlendirici kullanın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu