Gündem

8 milyondan fazla kişinin bilet aldığı uçak Samsun’a indi

Türk Hava Yolları Türk Hava Yolları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel, tarihi bir uçuş reelleştirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Gayret’yi başlattığı tarihten bütün 101 sene sonra, 19 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul’dan Ulusal Gayret’nin başladığı kent olan Samsun’a tertip edilen bu tarihi uçuş “TK1919” sefer rakamı ile asıllaştı. İstanbul’dan Samsun’a reelleştirilen TK-1919 sefer rakamlı tarihi uçuşun kaptan kaptanlığını Selin Sevimli, ikinci kaptanlığını ise Doğukan Demir yaptı.

İstanbul’dan gelen uçak Samsun semalarında 1 tur attıktan sonra tekerrür Çarşamba Havalimanı’na iniş yaptı. Apronda hazır bulunan itfaiye taşıtları TK-1919 sefer rakamlı uçağı hortumlarıyla nemlendirerek karşıladı. Samsun Valisi Osman Kaymak da kaptanlara muhtelif armağanlar verdi.

“8 milyonu aşkın insan Samsun’a yolculuk yaptı”

Tarihi uçak yolculuğu hakkında söylemelerde bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Türk Hava Yolları, 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hatırasına ‘Tarihi Yolculuk’ isminde bir yolculuk başlattı. Bu kapsamda online olarak Samsun’a sefer tertip etti. Bu seferde 8 milyonu aşkın insan Samsun’a yolculuk yaptı. Bugün büyük bir heyecan yaşıyoruz. Geçen yıl 100. sene sebebiyle çok hoş aktiflikler yaptık. Alanlar ve alanlar doluydu. Bu yıl korona virüsü sebebiyle bu biçim programlar yapıyoruz. Emelimiz, Ulusal Gayret ruhunun gençliğe aktarılmasıdır. 100 sene evvel Türkiye’nin yaşadığı kasvetlerin tekerrür diri yakalanarak, gençliğimizin bu ulusal duygu ile yaşamasıdır. Bu güzergahıyla Samsun bu alanda ehemmiyetli bir şehir. Mustafa Kemal Atatürk, 101 sene evvel Samsun’da bu gayreti başlattı. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Hareketlerin Samsun’dan başlaması çok anlamlıdır. Bu güzergahıyla katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Faalliğe katılan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.
Uçağı karşılama merasimine ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Megakent Belediye Başkanı Mustafa Demir, politik parti temsilcileri ve bazı yetkililer katıldı.

Sıradaki Haber :  Temizlik olmadan dezenfektan bir işe yaramıyor

Erdi Demür-Furkan Abrek Ünal
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu