Gündem

92 yaşındaki Covid-19 hastası alkışlarla taburcu oldu

İzmir’de yaşayan 4 çocuk ve 7 torun sahibi 92 yaşındaki Mukaddes Adıyaman, 14 Nisan tarihinde ateş ve öksürük şikayetleri ile Özel İzmir Egepol Cerrahi Sağlık Kurumuna başvurdu. Yapılan muayeneler sonucunda Covid-19 teşhisi konulan hasta, hemen rehabilitasyon altına alındı. Mukaddes Adıyaman, yoğun rehabilitasyonun ardından dün beğeniler eşliğinde rehabilitasyon gördüğü sağlık kurumundan taburcu edildi.

“İyi ki varlar”
Taburculuğu sırasında kendini çok iyi sezdiğini belirten Adıyaman, “Üstün galibiyet göstererek beni rehabilitasyon eden, emek veren çok bedelli öğretmenlerimize, canla başla çalışan sıhhat çalışanlarına, tam dürüstlüğümle teşekkür ederim. İyi ki varlar. Hastalık bizden korksun, biz hastalıktan değil. 92 yaşındayım, ben hallettim. Çok şükür bugün sağ salim konutuma gidiyorum. Teşhis konulduğunda natürel ki panik oldum. Bu vefat fobisi değildi. Ben dolu dolu yaşadım ama bu hastalığın ızdırabı var. Evvel inanmak, kabullenmek istemedim ama çok şükür el birliği ile muvaffak olduk. Bana çok titiz davrandılar. Beni hiç umursamama etmediler. Her şey yolunda gitti. Rabbim ne kadar izin verirse o kadar yaşayacağız. Türk doktorlarımıza, Türkiye’ye, emek veren tam yetkililere, canla başla çalışan sıhhat takımlarına, bizim için uykusuz kalan herkese minnet borcum var. Allah razı olsun. Mukadderatın önüne geçilmez. Yazıldıysa yaşanır ama hastalıktan korkma, geç kalmaktan kork. Ben Allah yolunda bir insanım. 80 yıl oruç yakalamış bir anneyim. Konutuma döndüğümde Allah’tan sıhhat, katkısı olanlara ve tüm ülkeye huzur dileyeceğim” diye konuştu.

“Bu çabanın galibi Türkiye”
Sağlık Kurumunun Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Murat Çelik de, şunları söyledi:
“Mukaddes Hanım, 14 Nisan’da ateş ve öksürük şikayetine hastanemize müracaat etti. Ayrıntılı tüm tahlili yapıldı. Covid-19 tanısı ile sağlık kurumumuza yatırdık. Hastamıza Sıhhat Bakanlığı tarafından tanımlanan kılavuzlara göre rehabilitasyon uygulandı. Hastamızı çoğalan solunum kasvetinden ülkemize Sıhhat Bakanlığımız tarafından Çin’den getirilen bir ilacı kullanarak kurtardık. Bir Hayli başka ülkede bu ilacın temin edilmesi ve kullanımı hudutlu kaldı. Onu daha önceki sıhhatli yaşantısına katmak için çalıştık ve şimdi sıhhatli bir biçimde taburcu ediyoruz. Bu bir takım işi. Sıhhat Bakanlığı tarafından idarenen pandemi sürecinde, kamu ve özel sağlık kurumularda çalışan tam meslektaşlarım tek beden oldu. Ülkemiz, yurt dışındaki bir hayli ülkeye göre pandemiye karşı hazır gidişattaydı. Bu süreç ülkemizde çok daha iyi yönet edildi. Görüyoruz ki olaylarımız ve vefat oranları eksilmeye başladı. Bu pandemi ile çabanın galibi Türkiye. Bir Hayli ülkeye göre tıbbi ekipmanı daha fazla, daha eforlu ve tecrübeli bir sıhhat sitemine sahip olmanın ve bize sunulan imkânları doğru kullanarak 92 yaşında bir hastayı hoşlandıklarına kavuşturmanın onurunu yaşıyoruz. Sıhhat sistemi ve sosyal siyasetlerinin iyi işlediği düşünülen bir hayli Avrupa ülkesinde insanlar sağlık kurumulara alınamadı, yüksek oranda can kayıpları yaşandı. Bazı ülkelerde ise cenazeler toplu kabirlere gömülmek zorunda kalındı. Ülkemizde bunların hiçbiri yaşanmadı. Ülkemizde Covid 19 sebebiyle sıhhat hizmeti sunulmayan rehabilitasyon olamayan tek bir hasta dahi yok. Bu mevzuda özel sağlık kurumular ve kamu tarafından yapılan sıhhat yatırımlarının bugün ne kadar ehemmiyetli ve lüzumlu olduğunu kavrıyoruz. Böylesine eforlu bir ülkenin doktoru olmaktan iftihar dinliyorum. Pandemi müddetince tüm kıstlamalara uyarak işimizi basitleştiren memleketimizin şuurlu insanlarını ve cansiperane vazife yapan ülkemizin tüm sıhhat çalışanlarını kutlar en kısa müddette sıhhatli günlere erişmeyi dilerim.”

Sıradaki Haber :  Brezilya vaka sayısında Rusya’yı geride bıraktı

Ceren Atmaca-Ali İhsan Çiftçi-Sinan Yeniçeri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu