Gündem

93 yaşındaki Bağ-Kur emeklisi kadın, hayırsever yönüyle dikkat çekiyor

Beyşehir’in Yeşildağ Semti’nde ikamet eden 93 yaşındaki mesken merkezinin en daha önceki bayan bakkalı olan emekli Nesibe Yılmaz’ın adresine yeni tip korona virüse Covid-19 karşı alınan temkinler kapsamında 65 yaş ve üstü yurttaşlara getirilen caddeye çıkma kısıtlaması dolayısıyla Beyşehir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Takviye Grubu’nda misyon yapan hocalar ücretini getiriyor. Nesibe Yılmaz, emekli ücretini evine getiren hocalara teşekkür ederek, ücretinin 500 liralık kısmını Mehmetçik Vakfı’na affetmek istediğini söyledi. Vefa takviye grubu vazifelileri ise, Nesibe Yılmaz’ın bu isteğini yerine getirdikten sonra banka dekontunu teslim etti.

“Askeri çok hoşlanırım her gün dua ederim”

Emekli ücretinin bir kısmını, “Bu yaşta ben ne yapacağım bu parayı, benim arkamdan bir şey verenim olmaz” diyerek hayra dağıttığını aktaran Nesibe Yılmaz, “Ben elimle gereken yerlere veririm. Fitre, zekat, sadaka, yakalayamadığım oruç parası, gerekli olanlara bugüne kadar verdim Allah kabul etsin. Askeri çok hoşlanırım, her gün dua ederim, ağlarım namazlarımı kıldığında. Askerlerimiz kırılıp gider, Allah kurtarsın askerlerimizi. Ücretimden gerekli olursa mektep aile birliğine veririm, Mehmetçik Vakfı’na da ücretimden 500 lirasını verdim. Allah kabul etsin” diye konuştu.

Gideri fazla olmadığı için parasının belirli bir kısmını hayra dağıttığını ve ücretini yetirmeye çalıştığını vurgulayan Yılmaz, konut kirası, elektrik ve su parası ile evine odun kömür koyanların parasını da verdikten sonra parasının kalan kısmıyla geçinmeye çalıştığını kaydoldu. Dinamikliği ile dikkat sürükleyen Yılmaz, tek başına yaşamanın güç olmasına karşın ve yaşına karşın yemeğini oturduğu yerden yaptığını, abdest alıp namazını kılabildiğini belirterek, “Allah’a hamdolsun. Sağ olsun getir götür işleri için dayanak edenimiz de oluyor” dedi.

Yeşildağ merkezde uzun seneler ticaret yaptığını, en son yöreye bakkal olarak hizmet verirken devletin kendisini Bağ-Kur’dan emekli ettiğini anlatan Yılmaz, “Emekli olalı 50 yıl oldu. Emekli olduğumda 40 lira verdiler, ondan sonra ücretim yükseldi. Allah razı olsun devletimizden zeval vermesin. Bağ-Kur’umu senelerce ödedikten sonra iyi makûs bizi emekli ettiler. Bağ-Kur’u çıkarandan ve beni Bağ-Kur’lu edenin mezarı cennet olsun. Öyle olmasa idi benim şimdi bir şeyim yok. Bir o emekli ücretim var. Bekarım ben, hiç evlenmedim” diye konuştu.
Yaşlı teyzenin her lüzumuna yetişen, destekçi olan Yeşildağ Semti soğukkanlılarından Osman İltar da, Nesibe Yılmaz’ın köyün daha önceki bir tüccarı olarak en daha önceki bakkallarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Kereste ticareti yapmış. Türkiye’nin her yerinden oyuncak getirip satmış. En son da bakkallık yaparken emekli olmuş. Çok becerikli bir teyzemiz. 93 yaşında, köyde herkesin beğendiği, saydığı, değer kattığı bir büyüğümüz. Elimizden geldiği kadar ben ve birkaç dostum dayanak ediyoruz, lüzumları neyse bakkaldır, şudur budur. Köyümüzün çınarı diyelim, son çınarı en yaşlılarından. Tam Beyşehir ve Konya havalisinde daha öncekilerin hatta günümüzde dahi herkesin tanıdığı bedelli bir esnaf” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Fransa Büyükelçiliği önünde eylem

Ali Rıza Önses
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu