Dünya

Yunanistan 4 Mayıs itibariyle Covid-19 tedbirlerini gevşetiyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bugün reelleştirdiği halka sesleniş konuşmasında ülkenin yeni korona virüs Covid-19 ile gayrette banalleşme sürecine girdiğine söyledi. Sıradana dönüş kapsamında ülkede 23 Mart’ta yürürlüğe giren caddeye çıkma yasağı 4 Mayıs’ta sona eriyor. Yurttaşlar hür biçimde kısıtlama olmadan dışarı çıkabilecek. Minik şirketlerin 4 Mayısta yine açılacağı duyurulurken mevzubahisi firmalar arasında elektronik makine satan dükkanlar, kitapçılar ve kuaförler olduğu belirtildi. Ülke genelinde 11 Mayıs’ta ise öteki satış mağazalarının açılacağı bildirildi.

Eğitime verilen ara 11 Mayıs’ta kademeli olarak sona eriyor

Yunanistan’da liselerin son sınıflarının 11 Mayıs’ta yine eğitime başlayacağı belirtilirken lisedeki öteki kademelerin ve ortaokul talebelerinin 18 Mayıs’ta mektebe döneceği aktarıldı. İlkokul ve anaokuluların ise olay rakamlarında ehemmiyetli bir çoğalış yaşanmadığı takdirde 1 Haziran’da açılacağı ifade edildi.

Lokanta, kafeteryalar ve otellerin de 1 Haziran’da açılacağı duyuruldu. Başbakan Miçotakis, tüm kapalı alanlarda maske kullanımının lüzumlu olduğunu söyleyerek yaz ayı süresince konser ve spor faaliyetlerinin asıllaşamayacağını belirtti.

Manol Kostidis
 

Sıradaki Haber :  ABD'de aşı üretiminin hızlandırılması için harekete geçildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu