Dünya

Rusya’dan İtalya’ya mektup: ‘Ambargoları kaldırın’

Geçtiğimiz haftalarda Rusya, korona virüs salgını ile çaba eden İtalya’ya yardım yollamasının ardından Rusya Devlet Duması Temsilcisi Leonid Slutskiy tarafından 27 Nisan tarihinde İtalya Dışişleri Senatörü Vito Petrocelli’ye mektup sevk edildi.

Slutskiy, mektupta Rusya’nın korona virüs ile çaba eden İtalya’ya yaptığı dayanaklar karşılığında, İtalya’nın ve öbür Avrupa ülkelerinin muhtelif alanlarda uyguladığı ambargoyu kaldırmalarını istedi. Mektubun devamında, “Kendilerini demokratik olarak sayan batılı ülkeler değişik alanlarda ambargo koydular ve korona virüslü çaba yarıyılında dahi bunu kaldırmak istemiyorlar. Tüm siyasetçilere bu stil siyasi ambargoları kaldırmaları için sesleniyorum” ifadeleri kullanıldı.

Slutskiy, bu mektubun korona virüs ile çaba yarıyılında dahi Rusya’ya uygulanan ambargoyu kaldırma önerisini yalanlayan Birleşmiş Milletleri protesto etmek emeli ile yazıldığına söyledi.

Rusya, korona virüsle çaba eden İtalya’ya dayanak emeli ile 9 askeri nakliye uçağıyla sıhhat malzemesi dayanağında bulunmuştu.

Bekir Bariz

Sıradaki Haber :  Putin: 'Covid-19 salgınında zirve noktasını aştık'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu