Dünya

AB, hava trafiğinin normale dönüşü için yeni kriterler belirledi

Avrupa Birliği AB, yeni tip korona virüs Covid-19 salgını kapsamında hava yolunu kullanacak yolcular ve uçuş personelinin güvenliği için yeni kriterler yayınladı. Yeni kaidelere göre yolcuların tıbbi maske takması gerektiği belirtilirken, yolcuların kullanacağı ortak kullanım alanlarının sık sık arınılarak hijyen civarı sağlanacağı ve olası olduğunca mesafe kaidesine riayet edileceği bildirildi.

AB, uçak yolcularına müteveccih yeni uygulama kararlarının AB Havacılık Emniyeti Ajansı EASA ve AB Hastalık Hakimiyet Merkezi ECDC ile beraber alındığı duyurdu. AB Eriştirme Komiseri Adina Valean, alınan ihtiyatların salgının dağılmasının yasaklanması ve tehlikesiz bir seyahat için lüzumlu olduğuna söyledi. Valean, yeni uygulamanın uçak yolcularının kendilerini güvende sezmelerini ve iflas noktasına gelen havacılık sektörünün yine ayağa kalmasını sağlayacağını belirtti.

AB Havacılık Emniyeti Ajansı EASA Genel Müdürü Patrick Ky ise tehlikesiz hijyen kaidelerinin ticari uçuşları sürdürmek için ehemmiyetli bir etmen olduğunu ve havayolları ile havaalanı yetkililerini AB tekliflerini uygulamaya çağırdı. Ky, özellikle tüm yolcuların ve tayfanın havaalanına girerken tıbbi gözetici maske takmasını ve yalnızca varış yerlerine eriştiklerinde çıkarmasını öneri ettiklerini ve 6 yaşın altındaki çocuklar için istisnai kaideler düşünülebileceğini ifade etti. Maskelerin 4 saatte bir değiştirilmesi ve aynı zamanda havayolu işletmelerinin yeterli derecede tıbbı maske tedariki yapmaları istendi.

Yolcular arasında 1.5 metrelik bir mesafe sağlamak için AB, her gizeme için bir koltuk veya her iki sıranın uçakta özgür vazgeçilmesini istiyor. Uçakta servis hizmetlerinin de en az seviyeye indirilmesi gerektiği belirtildi.

Beynelmilel Hava Taşımacılığı Birliği IATA ise uçakta sosyal mesafeyi koruma lüzumlarını yalanladığını ifade etti. IATA, Mayıs ayı başında “trajik maliyet çoğalışları” mevzusunda ihtarda bulunmuştu. IATA, uçak arınma kaidelerinin “havacılık ekonomisini esastan değiştireceğini” ifade ederek, alınan ihtiyatların uçuş maliyetlerine yansıyacağını aktardı.

Sıradaki Haber :  Düzce'de valilikten yağış uyarısı

Mehmet Koca

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu