Dünya

AB liderleri 540 milyar Euro’luk yardım paketini onayladı

Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları, korona virüs salgını sebebiyle video konferans yoluyla bir yükseklik toplantısı gerçekleştirdi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel açıklamalarında, “AB Liderleriyle Avrupa’da sıradan hayata dönüşü ele aldık” dedi. Charles Michel, “Avrupa Konseyi üyeleri bugün korona virüs ve sonuçlarıyla ilgili dördüncü video konferanslarını gerçekleştirdiler. Birlikte ileri gitmek için güçlü bir istek içindeyiz. Avrupa’nın salgınla mücadelesinin ve salgının Avrupa’ya etkisinin değişik boyutlarındaki ilerlemeyi ele aldık. Korona virüs sınırlama önlemlerinin kaldırılmasına yönelik Ortak Avrupa Yol Haritası’nı memnuniyetle karşıladık. Hepimiz vatandaşlarımızın sıhhat ve güvenliğinin önce geldiğinde mutabık kaldık” dedi.

“Üç kayda değer önlem paketine ilişkin anlaşmayı onayladık”

“Bilhassa tatil sezonuna yaklaşırken durumu yakından takip etmeye ve kısıtlamaların kademeli ve uyumlu bir şekilde kaldırılmasını sağlamak için olası olduğunca koordine etmeye karar verdik” diyen Michel, AB’nin salgınla ortaya çıkan hesaplı krize aleyhinde mali desteğine aksan yaptı. AB Konseyi Başkanı, “Eurogroup’un 9 Nisan 2020’de kapsayıcı bir biçimde toplanmasının ardındaki, işçiler, işletmeler ve üyeler için 540 milyar Euro değer bir paket tutarında üç manâlı tedbir paketine ilişkin anlaşmayı onayladık. Paketin 1 Haziran 2020’ye dek faaliyete geçmesi çağrısında bulunduk” dedi. Charles Michel, “Hem, gereklilik duyulan ve ivedi bir kurtarma fonu oluşturmaya çalıştık. Bu fon yeterli büyüklükte, Avrupa’nın en fazla etkilenen sektörlerine ve coğrafi bölgelerine karşın olacak ve sanki görünmeyen bu krizle başa çıkmaya adanacaktır. bu nedenle komisyona belirli ihtiyaçları inceleme etme ve karşı karşıya olduğumuz zorluklarla orantılı bir öneri hazırlama görevi verdik” diye konuştu.

Genişleme konusunda AB’nin Batı Balkan ülkelerine karşın politikalarının da ele alındığını gösteren AB Konseyi Başkanı Charles Michel, “6 Mayıs’ta Batı Balkanlar ile ilgili bir video konferans düzenlemeye karar verdik” açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber :  Almanya’da polis şiddeti George Floyd olayını hatırlattı

Mustafa Ulusoy
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu