Dünya

ABD, Açık Semalar Anlaşması’ndan çekilme kararını Rusya’ya resmen bildirdi

Sarih Semalar Uyuşması’ndan çekileceğini dün söyleyen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, kararını Rusya’ya bugün resmen bildirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu söyleyen Trump, aza ülkeler üzerinde silahsız himaye uçuşlarının izin verildiği uyuşmaya Moskova’nın uymadığını uyuşmanın koşullarını kesintisiz ihlal ettiğini belirtti.

NATO acil toplandı

30 NATO abonesi ülkenin büyükelçileri, Rusya’nın ihlal iddiası sebebiyle Amerika Birleşik Devletlerinin Sarih Semalar Uyuşması’ndan çekildiğini duyurmasının ardından Cuma günü NATO tarafından Brüksel’deki merkez karargahta acil buluşmaya çağrıldı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından söylenen kararın neticelerini tahlil etmek için Cuma günü öğleden sonra acil bir buluşma çağrısı yapıldı. Brüksel saati ile 14.00’te tasarlanan buluşma beynelmilel gündeme bomba gibi düştü. Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre Amerika Birleşik Devletlerinin bu kararının yürürlüğe girmesi ve beynelmilel alanda tesirinin olması için en az altı ay geçmesinin gerektiği bildirildi.

NATO’nun Brüksel’deki merkez karargahında yapılan ve 30 ülkenin NATO Nezdindeki Büyükelçilerinin katıldığı acil buluşmadan çıkacak kararlar merakla bekleniyor.

Mustafa Ulusoy

Sıradaki Haber :  Hong Kong’da Çin’in yeni güvenlik yasa tasarısı protesto edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu