Dünya

ABD Başkanı Trump, Covid-19 nedeniyle ara verdiği seyahatlerine yeniden başladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip korona virüs Covid-19 salgını sebebiyle 57 gün ara verdiği seyahatlerine bugün yine başladı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, Arizona eyaletine hareketinden evvel Beyaz Saray’da gazetecilere söylemelerde bulundu. Trump, kendisiyle seyahat edecek herkesin son 1 saatte test yaptırdığını ve neticelerinin olumsuz olduğunu belirterek Saklı Servis de dahil test edilmiş “eforlu bir grupla” seyahat etmek istediğini ifade etti.

“Bir Hayli mevzuda temkin alıyoruz”

Trump, Arizona’yı çok hoşlandığını dile getirerek eyalette maske üreten bir dükkanını da ziyaret edeceğini duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri medyasının Covid-19 ihtiyatlarının hafifletilmesiyle ülkede günlük vasati 3 bin vefat beklendiği iddialarına yanıt veren Trump, “Bu, hiçbir ihtiyatın alınmadığı hipotezine sabreden bir varsayım. Ama biz bir hayli mevzuda temkin alıyoruz. Öte yandan Amerika Birleşik Devletlerilinin De işlerine dönmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Temsilciler Meclisi kendinden utanmalı”

Trump, Beyaz Saray Korona Virüs Gayret Vazife Eforunda yer alan Hekim Anthony Fauci’nin Temsilciler Meclisindeki komisyonlarda ifade vermeyeceğini belirtti. Trump, “Zira Temsilciler Meclisi, bir avuç Trump nefretçisinden oluşan bir tezgah. Her komisyona Trump’tan nefret eden bireyleri yerleştirmişler” diye konuştu. Temsilciler Meclisinin kendisinin zaferli olmasını istemediğini ifade eden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, “Temsilciler Meclisi kendinden utanmalı.

Demokratlar bizim korona virüs mevzusunda zafersiz olmamızı, böylece kendilerinin tercihleri kazanmasını bekliyor. Bu yolda da yapabilecekleri her türlü makûsluğu yapıyorlar” dedi. Trump, Covid-19 gibi bir salgının bir daha hiç yaşanmaması gerektiğini dile getirerek, “Çin, bizi salgın mevzusunda problem yaşadıklarına dair bilgilendirmeliydi” biçiminde konuştu.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 9 Mart’tan bu yana Beyaz Saray’dan yalnızca 28 Mart’ta “Comfort” isimli yüzen sağlık kurumu gemisinin Virginia eyaletinden New York’a sevk edilişi kapsamında tertip edilen merasimine katılmak emeliyle dağılmış, aynı gün Beyaz Saray’a geri dönmüştü.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da karantina süresi 4 Mayıs’a kadar uzatıldı

Hasan Çelik
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu