Dünya

ABD, Brezilya’dan yabancıların ülkeye girişini durdurdu

Korona virüs salgınının merkezi olan Amerika Birleşik Devletlerinde ihtiyatlar çoğaldırılıyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, son 14 günde Brezilya’da bulunan yabancı ülke yurttaşlarının ülkeye girişini askıya aldı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Beyaz Saray Lafçısı Kayleigh McEnany yaptığı söylemede, “Alınan karar Brezilya’da bulunan yabancı tebaalıların ülkemizde yeni hadiselerin kaynağı olmamasını sağlayacak” ifadelerini kullandı. McEnany, ayrıca bu yeni kısıtlamaların Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya arasındaki ticaret akışını yasaklamayacağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Milli Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Trump idaresinin Brezilya’ya seyahat mevzusunda yeni kısıtlamalar getirdiğini ifade ederek bu vaziyet kısa süreceğini umduğunu söyledi. O’Brien Beyaz Saray’ın değişik bölgeleri de dikkate alarak ülkelerin vaziyetini de araştıracağını duyurdu.

Son bilgilere göre 1 milyon 686 bin 436 hadisenin görüldüğü Amerika Birleşik Devletlerinde şuana kadar 99 bin 300 birey yaşamını kaybetti. Dünyada korona virüs hadisesinin en çok görüldüğü ikinci ülke olan Brezilya’da ise toplam olay rakamı 365 bin 213’e, ölü rakamı ise 22 bin 746’ya erişti.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 108'e yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu