Dünya

ABD, F-35 programında üretim standartlarını karşılayamadı

Amerika Birleşik Devletleri Hesap Verebilirlik Büroyu GAO F-35 tedarik raporuna söyledi. Rapora göre, korona virüs salgınından uçağın test ve parça imalinin de etkilendiği vurgulanırken, geçtiğimiz sene içerisinde tasarlanan testlerin büyük miktarda asıllaştırıldığı ancak dünya genelinde de olduğu gibi Amerika Birleşik Devletlerinde tesirli olan korona virüs salgını sebebiyle 9 aylık bir gecikme yaşandığı vurgulandı. Raporda uçağın bütün kapasite yapımının 2021 Mart ayına kadar uzayabileceği bilgisi verildi.

Raporda, “F-35 programı, imal oranını artırıp, uçaklar için düşük maliyet röportajları yaparken, imal süreçleri GAO tarafından tanımlanan başat imal uygulamaları standartlarını karşılamıyor. Özellikle de yüklenicinin gövde imal sürecinde tedarik ettiği 10 bin gövdeden yalnızca 3 bini mahsul niteliği için tanımlanan tasarım standartlarına uyuyor” denildi.

Program bürosunun başat imal uygulamalarına müteveccih tehlikeleri değerlendirmemesi gidişatında Amerika Birleşik Devletleri güçler komutanlıkları ile beynelmilel ortakların daha evvel tanımlanan nitelikte uçaklar alamayacağı vurgulanan raporda Türkiye’nin programdan çıkarılması gidişatında tehlikelerin çoğalabileceği bildirildi.

Sıradaki Haber :  İstanbul ormanları 15 yıldır Büyükada’dan Hatun ablaya emanet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu