Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, 484 milyar dolarlık yeni yardım paketini oylayacak

ABD’de yeni alıcı korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele zarfında 21 Nisan’da Senato kadar onaylanan 484 milyar dolarlık korona virüs yardım paketinin bugün Temsilciler Meclisi’nde kabul edilerek ABD Başkanı Donald Trump’a gönderilmesi bekleniyor. Bilhassa minik işletmeler ile sağlık sistemine ayrılan bütçenin bitmesi üzerine hazırlanan paketin, ABD’de 22 milyonun üzerine çıkan işsizlik yardımı tatbik oranına ve “evde kal” kuralları ile aksayan ekonomik koşulların etkilediği işletmelerin dayanmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Eyaletlere yardım yok

Korona virüs nedeni ile “Evde kal” kurallarının uygulanmaya başlaması ile ekonominin durması sonucu ödenti gelirlerini kaybederek bilhassa sağlık durumu giderlerinin artması sonucunda eyaletler mağdur durumda. Özellikle her yılın Nisan ayında bildirilmesi zorunlu olan eyalet ve federal vergilerinin ertelenmesi, en büyük kazanç kaynaklarından biri aidat olan eyaletleri mağdur durumda bıraktı.

“Eyaletlere iflas hakkı verin” tavsiyesi

Senatör Mitch McConnell yaptığı açıklamada, eyaletlerin iflaslarını vermeyi düşünmeleri gerektiğini açıklama etti. Hali hazırda kanunen eyaletlerin iflas etme hakkı olmadığını vurgulayan McConnel, “Elbette iflas vermelerine izin verilmesi onların yararına olur. Bir Takım şehirler kurtarılır ve buna izin verilmemesi için iyi bir sebep değil” dedi.

“Aptalca açıklama”

McConnel’ın tavsiyesi ile ilgili yorumlama yapan, ABD’de en fazla olgu ile ölümün görüldüğü New York eyaleti Valisi Cuomo ise “Bütün zamanların en üzücü ve en aptalca yorumu” ifadelerini kullandı.
Bazı eyaletler hala salgınla ilgili önümüzdeki günlerde olması beklenenden daha da fena bir duruma hazırlık yaparken bir takım eyaletler ise ekonomiyi yeniden başlatmaya çalışıyor. Tüm yetkililer ise eyalet valileri için ekonomiyi değil eden “Evde kal” çağrıları ile ahali sağlığı endişeleri ile durdurulan ekonomi arasında kolay bir seçim olmadığı konusunda birleşiyor.

Açık Fikirli Tuna Palabıyıkoğlu
 

Sıradaki Haber :  İran-Çin Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hariri: 'Çin’in İran’a 400 milyar yatırım yapacağı doğru değil'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu