Dünya

ABD’de bazı eyaletlerinde iki farklı korona test sonuçları birleştirildi

Ülkelere hudutlarını kapattıran, muhtelif ülkelerde karantina duyuru edilmesine neden olan korona virüs salgınından en fazla etkilenen ülke Amerika Birleşik Devletleri oldu. Ülkede, korona virüsün tespitinde kullanılan testlere müteveccih bir uygulamada ortaya çıkan netice donakalttı. Amerika Birleşik Devletlerinde 4 eyaletin korona virüs hastası olduğu tespit eden test ile antikor test neticelerinin toplam test rakamına yansıtıldığını ortaya koydu. Virginia, Texas, Georgia ve Vermont eyaletlerinden yapılan söylemede, toplam test rakamına iki değişik test neticelerinin birleştirilerek ilave edildiği belirtildi. Uzmanlar ise, iki test neticelerinin birleştirilmesinin eyaletlerin test rakamlarını olduğundan fazla gösterdiğini bu sebeple de ihtiyat alınması ya da ihtiyatların hafifletilmesine müteveccih yanlış bir tablo çizdiğini ifade etti. Ulus sıhhati yetkililerinin, eyaletinde kaç şahsın korona virüs olduğunu öğrenmeye hakkı olduğunu korunan yetkililer, kaç şahsın geçmişte korona olduğunun da tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.
Texas, Virginia ve Vermont’ta sualin fark edildiği ve geçtiğimiz birkaç gün içinde düzenlenmeye çalışıldığı dile getirilirken, Georgia’da ise sıhhat yetkilileri Nisan ayından bu yana her iki test neticelerini de total rakamlara ilave ettiklerini ifade etti.

“Daha fazla vefat yasaklanabilirdi”

Kolombiya Üniversitesi tarafından yapılan son araştırmada, ulusun konutta kalmaları mevzusunda ciddi biçimde uyarılması ve sosyal mesafe kaidelerinin uygulanması gidişatında vefatların ve olayların yarısından aşırısının önlenebileceği kaydolundu. Epidemiyolog Jeffrey Shaman başkanlığındaki araştırma takımı, Amerika Birleşik Devletlerinde ihtiyatların 2 hafta daha erken alınması gidişatında vefatların yüzde 84’ü ve olayların yüzde 82’sinin önlenebileceğini ortaya koydu. Araştırmada Amerika Birleşik Devletlerinde ilk olayın Ocak ayında görüldüğü ancak Trump idaresinin milleti kalabalıklardan sakınmaları ve seyahat etmemeleri mevzusunda uyarmasının Mart ayının ortalarını bulduğu vurgulandı.
Amerika Birleşik Devletlerinde bir buçuk milyondan fazla bireye yapılan korona virüs testi pozitif çıkarken, 94 binden fazla şahıs yaşamını kaybetti.

Sıradaki Haber :  Esrarengiz cisim ‘Van Gölü Canavarı’nı hatırlattı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu