Dünya

ABD’de binlerce kişiden ‘Evde Kal’ karşıtı protesto

California genelinde gencinden yaşlısına on binlerce şahıs California Valisi Gavin Newsom’ın ve mahallî idarelerin “Konutta Kal” çağrılarını protesto etti. Dün haysiyetiyle eyalet plajlarını da kapatan Vali Newsom sert tenkit etilirken bir hayli protestocunun sosyal mesafe, maske kullanımı gibi kaideleri uygulamadıkları gözlemlendi.

Şovlar en çok Orange County, Los Angeles ve California’nın başşehri Sacramento’da yoğunlaşırken göstericiler Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın salgına karşı açıklamalarına desteklediyip Californialı yetkililerin haklarını çiğnediğini belirtti.

Protestolarda polis geniş güvenlik tedbirleri alırken müdahale etmekten kaçındı. Orange County Şerifi Don Bares kendi bölgesinde rastgele bir hapsetme yapmayı tasarlamadığını sarihlerken, Şerif büroyu lafçısı Carrie Braun, “İnsanlar sosyal mesafeyi gözettikleri ve beklenildiği gibi davrandığı sürece plajlardan faydalanan insanları yargılamayı düşünmüyoruz” dedi.

Los Angeles’ta Belediye binası önünde reelleşen protestolarda da millet Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ve Vali Newsom için istifa çağrısı yaparken “Özgür Amerika Birleşik Devletleri” ve “Özgür Millet” sloganları attı. Protestoları bir hayli şahıs da taşıtları ile klakson çalarak destek ver.

Protestolar sırasında karşıt görüşlüler ile ara gizeme ortaya çıkan münakaşalar polis tarafından süratlice yatıştırılırken protestocular günün sonunda hadisesiz biçimde ufaladı.

California eyaletinde korona virüs olay rakamı 52 bin 25’e, ölü rakamı ise 2 bin 124’e yükseldi. Olayların büyük bir kısmı ise Los Angeles’ta bulunuyor.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Sıradaki Haber :  Araban’da bir mahalle karantinaya alındı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu