Dünya

ABD’de karantina karşıtı silahlı protestocular, Michigan Eyaleti Meclis binasını bastı

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgınının merkez üssü haline gelen Amerika Birleşik Devletlerinde karantina karşıtı protestolar devam ediyor.

Michigan eyaletinde ilk olarak 15 Nisan’da başlayan eylemlerde silahlı protestocular, bu kere Eyalet Meclis Binasını bastı. Michigan Valisi Gretchen Whitmer’ın “Konutta kal” çağrılarına ve karantina uygulamasına tepki gösteren suratlarca protestocu, acil gidişat sürecini uzatma arzının görüşüldüğü sırada Meclis binasına girdi. Genel Heyete girmeye çalışan protestocular polis tarafını yasaklandı. Sosyal mesafe kaidesini hiçe sayan protestocuların maske de takmadığı gözlemlendi. Senatör Dayna Polehanki ise sosyal medya platformu Twitter’dan silahlı protestocuların resmini paylaşarak, “Bazı meslektaşlarım çelik yelek giydi” ifadelerini kullandı.

“Çok iyi insanlar ama dargınlar”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından yaptığı söylemede silahlı protestocular için “iyi amaçlı insanlar” ifadelerini kullandı. Trump, “Michigan Valisi ateşi söndürmeli. Bunlar çok iyi insanlar ama dargınlar. Onlar yaşamlarını tehlikesiz bir biçimde geri istiyorlar. Onları görün, onlarla konuşun, bir uyuşma yapın” dedi.

Öte yandan Michigan eyaletinde 15 Nisan’da ekonominin yine açılmasını arz eden protestocular, “Trafiği Tıkama İşlemi” ismiyle şov hakikatleştirmişti. Vali Whitmer’ın “Konutta kal” çağrılarına tepki gösterilirken, mevzubahisi protestolar ülke genelinde değişik eyaletlere de atlamıştı.

Sıradaki Haber :  Beyaz saray çevresinde protestolar devam ediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu