Dünya

ABD’de korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 61 bini geçti

Korona virüs salgınında Amerika Birleşik Devletleri en fazla etkilenen ülke oldu. Salgından 1 milyon 64 bin 572 hadise ile en fazla etkilenen ülke olan Amerika Birleşik Devletlerinde korona virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 61 bin 669’a yükseldi.

Korona virüs salgınından en fazla etkilenen eyalet olan New York’ta hadise rakamı 306 bin 158’e, ölü rakamı 23 bin 474’e yükseldi. New York’un ardından en fazla hadise rakamının görüldüğü New Jersey’de ise yaşamını kaybedenlerin rakamı 6 bin 770’e, hadise rakamı 116 bin 264’e erişti. En fazla hadisenin görüldüğü üçüncü eyalet Massachusetts’te hadise rakamı 60 bin 265’e, yaşamını kaybedenlerin rakamı 3 bin 405’e yükseldi. Hadise sıralamasında dördüncü sırada yer alan Illinois’de Covid-19 hadise rakamı 50 bin 355 olurken, 2 bin 215 birey yaşamını kaybetti. Kaliforniya eyaletinde hadise rakamı 48 bin 746’ya, ölü rakamı ise bin 944’e yükseldi. Pensilvanya eyaletinde hadise rakamı 45 bin 865 olurken, virüse bağlı can kaybı rakamı 2 bin 354’e erişti. Michigan’da hadise rakamı 40 bin 399’a, yaşamını kaybedenlerin rakamı 3 bin 670’e erişti. Florida eyaletinde hadise rakamı 33 bin 193, yaşamını kaybedenlerin rakamı bin 218 oldu. Louisiana eyaletinde hadise rakamı 27 bin 660, virüse bağlı yaşamını kaybedenlerin rakamı bin 845 olarak söylenirken, Connecticut eyaletinde ise hadise rakamının 26 bin 767’ye yükseldiği, virüse bağlı yaşamını kaybedenlerin rakamının 2 bin 168 olduğu belirtildi. Georgia eyaletinde hadise rakamı 25 bin 690’a yaşamını kaybedenlerin rakamı ise bin 99’a yükseldi. Maryland’da ise hadise rakamı 20 bin 849 olurken, virüs kaynaklı yaşamını kaybedenlerin rakamı ise bin 78 olarak söylendi. Indiana eyaletinde ise hadise rakamının 17 bin 182’ye yükseldiği, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise bin 65 olarak duyuruldu.

Sıradaki Haber :  İkinci el bilgisayarlar kıymete bindi, teknik servislerde yoğunluk oluştu

New York’ta, Yahudi cenazesinde yaşananlar tepki çekti

New York kentinde korona virüsten yaşamını kaybeden Ortodoks Yahudi topluluğunun önde gelen liderlerinden Yahudi din adamı Chaim Mertz’in cenaze merasiminde toplanan Yahudiler izdihama neden olmuştu. Sosyal mesafe kaidesinin hiçe sayıldığı merasimde ortaya çıkan görüntülerin ardından New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, sosyal medya hesabından yaptığı söylemede gidişatın kabul edilemez olduğunu belirterek tepki göstererek “Acınızı kavrıyorum, ancak salgının ortasında böyle bir cenaze merasimi kabul edilemez. Netlikle kabul edilemez bir şey oldu. Bu pandeminin ortasında büyük bir cenaze töreni yapıldı. Gördüğüm şey, korona virüs ile çaba verdiğimiz bu süreçte güzel olmadı” dedi.

New Jersey Valisi Phil Murphy, eyaletteki parkları açıyor

Ülkede salgınından en fazla etkilenen ikinci eyalet olan New Jersey’de parklar açılıyor. New Jersey Valisi Phil Murphy, 2 Mayıs tarihinde eyaletteki parkların ve golf sahalarının açılacağını duyurdu. Murphy, sosyal mesafe kaidelerinin yürürlükte kalmaya devam edeceğini belirterek, bu kararı eyaletteki korona virüs salgınında yapılan zaferli sıhhat çalışmalarının iyi neticeler verdiğine bakarak aldıklarını çıkladı.

Hasan Çelik
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu