Dünya

ABD’de korona salgınında ölenlerin sayısı 65 bin 776’ya ulaştı

Korona virüs salgınında 1 milyon 131 bin 452 hadise rakamı ile en fazla etkilenen ülke olan Amerika Birleşik Devletlerinde yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 65 bin 766’ya yükseldi. Korona virüs salgınından en fazla etkilenen eyalet olan New York’ta hadise rakamı 315 bin 222’ye, ölü rakamı 24 bin 69’a yükseldi. New York’un ardından en fazla hadise rakamının tanımlandığı New Jersey eyaletinde ise yaşamını kaybedenlerin rakamı 7 bin 538’e, hadise rakamı 121 bin 190’a erişti. En fazla olayın görüldüğü üçüncü eyalet Massachusetts’te hadise rakamı 64 bin 311’e, yaşamını kaybedenlerin rakamı 3 bin 716’ya yükseldi.

Hadise sıralamasında dördüncü sırada yer alan Illinois’de korona virüs hadise rakamı 56 bin 55 olurken, 2 bin 457 birey yaşamını kaybetti. California eyaletinde hadise rakamı 52 bin 25’e, ölü rakamı ise 2 bin 124’e yükseldi. Pensilvanya eyaletinde hadise rakamı 49 bin 642 olurken, virüse bağlı can kaybı rakamı 2 bin 651’e erişti. Michigan’da hadise rakamı 42 bin 356’ya, yaşamını kaybedenlerin rakamı 3 bin 896’ya erişti. Florida eyaletinde hadise rakamı 34 bin 728, yaşamını kaybedenlerin rakamı bin 314 oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı söylemede, Yiyecek ve İlaç Yönetinin FDA korona virüs rehabilitasyonu için onay alan ilk ilaç olma özelliği taşıyan Amerikan Gilead ilaç işletmesinin ürettiği ‘Remdesivir’ isimli antiviral ilaca ‘acil gidişat onayı’ verdiğine söyledi. Trump, Remdesivir adlı ilacın muayenehane deneylerde pozitif neticeler verdiğini, FDA’nın, onay verdiğini söylemekten memnuniyet dinlediğini ifade etti.
Beyaz Saray Lafçısı Kayleigh McEnany tertip ettiği basın buluşmasında, Trump’ın gördüğünü söylediği korona virüs salgınının Çin’in Wuhan şehrindeki bir laboratuvardan çıktığına ait delilin, Amerikan istihbaratının bir hipotezi olduğunu söyledi. McEnany, korona salgını ile alakalı Çin’i tenkit eterek, Trump’ın Çin’in yaptıklarından asla mutlu olmadığını, Çin’in bu krizi doğru bir biçimde ele alamadığının artık herkes tarafından aşinasını ifade etti. McEnany, salgın sebebiyle Amerika Birleşik Devletlerinin Çin’den tazminat arz edeceği iddialarına ait yaptığı söylemede ise “Bunun kararı tamamen Başkan Trump’a kalmış. Başkan, bu mevzuyu çok önem veriyor” dedi.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da korona virüs vaka sayısı 22 bini geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu