Dünya

ABD’de korona virüs bilançosu: 78 bin 615 ölü

Amerika Birleşik Devletlerinde korona virüs salgını sebebiyle bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Amerika Birleşik Devletlerinde korona virüs salgını sebebiyle bir günde bin 687 şahsın yaşamını kaybetmesi neticeyi ölü rakamı 78 bin 615’e yükseldi. Ülkede toplam olay rakamı ise 29 bin 162 çoğalışla 1 milyon 321 bin 785’e erişti. Korona virüs salgınından en fazla etkilenen New York’ta 3 bin 284 yeni olay rakamı ile toplam olay 340 bin 705 olurken, 220 şahsın daha yaşamını kaybetmesiyle ölü rakamı 26 bin 585’e yükseldi. New York’un ardından en fazla hadisenin kaydolunduğu New Jersey eyaletinde ise yaşamını kaybedenlerin rakamı 8 bin 986’ya olay rakamı 137 bin 212’ye erişti. En fazla hadisenin görüldüğü üçüncü eyalet Massachusetts’te olay rakamı 75 bin 333’e yaşamını kaybedenlerin rakamı 4 bin 702’ye yükseldi. Olay sıralamasında dördüncü sırada yer alan Illinois’de olay rakamı 73 bin 760 olurken, 3 bin 241 şahıs yaşamını kaybetti. Kaliforniya eyaletinde olay rakamı 64 bin 107’ye, ölü rakamı ise 2 bin 627’ye yükseldi. Pensilvanya eyaletinde olay rakamı 57 bin 471 olurken, virüs kaynaklı yaşamını kaybedenlerin rakamı 3 bin 717’ye yükseldi. Michigan’da ise olay rakamı 46 bin 326’ya yükselirken, ölü rakamı 4 bin 393 olarak söylendi.

New York Valisi Cuomo, virüsü hakimiyet altına aldıklarını ancak tedbirlerin devam edeceğini açıkladı. Amerika Birleşik Devletlerinin New York eyalet Valisi Andrew Cuomo, yeni tip korona virüs Covid-19 salgınının dağılmasının önüne geçtiklerini ve virüsü hakimiyet altına aldıklarını ancak tedbirlerin devamlı uygulanmaya devam edeceğini söyleyerek “Artık ilk kere salgının önüne geçtiğimizi söyleyebilirim, canavarı hakimiyet edebileceğimizi gördük. Salgının hakimiyet altına alındığını ancak virüsün henüz yok edilemediğini sosyal mesafenin ve güvenlik tedbirlerinin devamlı uygulanmaya devam etmesi gerekiyor” dedi.

Sıradaki Haber :  San Francisco'da korkutan yangın

“Kawasaki hastalığı ve Toksik şok belirtisine eş bulgular gösteriyor”

Vali Cuomo, virüs sebebiyle can verenler arasında 5 yaşında bir çocuğun da olduğunu ancak çocuğun korona virüs ile iletişimli teşhis edilemeyen bir hastalık sebebiyle yaşamını kaybettiğini söyledi. Cuomo, bu çocuk vefatının ve virüsün çocukları nasıl etkilediğinin inceleneceğini, ender de olsa çocukların korona virüs suratından hasta olduğu ve Kawasaki hastalığı ve Toksik şok belirtisine eş bulgular gösterdiğine söyledi.
New York’ta bir sağlık kurumunun 4 bin çalışanına tatil armağan edildi.

Amerika Birleşik Devletlerinde yeni tip korona virüs Covid-19 salgınından en fazla etkilenen New York’ta, bir sağlık kurumunun 4 bin çalışanına teşekkür emelli tatil kutuyu armağan edildi. Amerika Birleşik Devletlerinde, bir hava yolu işletmeyi ile otel zinciri, New York eyaletinde salgının en fazla vurduğu Queens bölgesinde yer alan Elmhurst Sağlık Kurumu’nde vazife yapan takribî 4 bine yakın çalışan hekim, hemşire, paklik ve mutfak personeline teşekkür emelli tatil armağan ettiği söylendi. New York’ta salgından en fazla etkilenen ve en fazla vefatların yaşandığı Queens bölgesinde yer alan Elmhurst Sağlık Kurumu, Covid-19 hastalarıyla Amerika Birleşik Devletleri medyasında epeyce gündem olmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu