Dünya

ABD’de mahkumlardan serbest kalmak için ilginç yöntem

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgınının merkez üssü haline gelen ve 80 binden fazla şahsın yaşamını kaybettiği Amerika Birleşik Devletlerinde korona virüse müteveccih gayret devam ederken Los Angeles kentindeki bir cezaevinde esrarengiz görüntüler kaydolundu. Kentteki bir cezaevinde bulunan mahkumların erken tahliye olmak emeliyle birbirlerine korona virüs bulaştırdığı söylendi. Los Angeles Polis Departmanı tarafından yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde, mahkumlar erken tahliye olabilmek umuduyla bir surat maskesini elden ele gezdirerek sırayla kokluyor, ateşlerini yükseltmek için yeniden elden ele gezdirdikleri şişeden sıcak su içiyor.

Los Angeles Polis Müdürü Alex Villanueva yaptığı söylemede, “Mahkumlar korona virüs testlerinin pozitif çıkmaları halinde hür vazgeçileceklerini umuyordu. Böyle bir şey olmayacak” ifadelerini kullandı. Polis Müdürü Villanueva, mahkumların daha evvel birbirlerinin eşyalarını kullanmadığını, korona virüse tutulabilmek kadehlerini paylaştıklarını ve sosyal mesafe kaidesini ihlal ettiklerini ifade etti. Yaşanan hadisenin ardından 21 mahkumun korona virüse tutulduğu bildirildi.

Öte yandan Los Angeles’ta son iki ayda takribî 5 bin mahkumun erken tahliye edilirken 4 Mayıs’tan bu yana cezaevilerdeki korona virüs hadise rakamında yüzde 60 oranında çoğalış yaşandığı belirtildi.

Sıradaki Haber :  Almanya’da bayram namazı sosyal mesafeye uygun kılındı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu