Dünya

ABD’den Irak Başbakanı El-Kazimi’ye stratejik müzakerelerin başlatılması talebi

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi’nin Basın Büroyu tarafından yapılan söylemede, Başbakan el-Kazimi ile Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun telefon görüşmesi asıllaştırdığı bildirildi. Görüşmede Pompeo’nun Irak’ın yeni hükümetinin Meclisi’te güvenoyunu almasından dolayı tebrik ettiği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Pompeo’nun ekonomik krizi atlatmak için ülkesinin Irak’ın yanında durduğunu belirttiği, iki ülke arasında stratejik mülakat başlatılmasını istediği ifade edildi. Pompeo’ya teşekkürlerini ileten Irak Başbakanı el-Kazimi’nin ise iki ülke arasındaki ilişkilerin daha fazla büyümesi dileğinde bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan geçtiğimiz Ocak ayında İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in Bağdat’ta Amerika Birleşik Devletleri tarafından öldürülmesinin ardından Irak Meclisi ülkedeki yabancı askerlerin çıkarılmasını istemişti. Amerika Birleşik Devletleri, Irak ile stratejik mülakat ve askerlerinin geleceğini görüşmek için görüşmeler yapılmasını istemişti.

Abdulkadir Hacıoğlu

Sıradaki Haber :  Tel Abyad'da bomba yüklü araç patladı: 6 ölü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu