Dünya

ABD’den tıbbı yardım için Türkiye’ye bir teşekkür daha

Pentagon Avrupa ve NATO Siyasetlerinden Mesul Müsteşar Destekçisi Ryan, yeni tip korona virüs salgını ile gayret kapsamında Amerika Birleşik Devletlerine sevk edilen tıbbi takviyelerden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Müsteşar Destekçisi Michael Ryan yaptığı söylemede, “Türkiye’nin İtalya, İspanya, İngiltere ve Balkanlara yaptığı destek gibi Amerika Birleşik Devletlerine yaptığı dayanak da NATO koordinasyonu ile yapıldı” dedi.

Türkiye’nin yardımının ülkelerin güç zamanlarda beraber çalışmasına misal teşkil ettiğini belirten Ryan, “Bu krizin üstesinden gelmeye çalıştığımız bir zamanda Türkiye Amerika Birleşik Devletlerine destek ederken Amerika Birleşik Devletleri olarak biz de yapabildiğimiz miktarda başka bağlaşıklara destek etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergeyi üzerine Amerika Birleşik Devletlerine sevk edilen tıbbi destek malzemelerinin Washington’a erişmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, “Cömert tıbbi malzeme ve gözetici donanım bağışları için Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Amerikalılar dostluğunuz, ortaklığınız ve takviyeniz için minnettardır” ifadelerini kullanmıştı.

Hasan Çelik

 

 

 

Sıradaki Haber :  15 Temmuz şehidinin babası: 'Biz şehidimizle gurur duyuyoruz'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu