Dünya

ABD’li hemşireden Covid-19 isyanı: “En ufak olayda hastaların fişi çekiliyor”

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgınının merkez üssü Amerika Birleşik Devletleri salgın sebebiyle ağır kayıplar vermeye devam ederken sıhhat sistemi çökme noktasına geldi. Nevada eyaletinde hemşire olarak misyon yapan ve salgınla çaba kapsamında New York’a gelen Hemşire Nicole Sirotek, sağlık kurumularda yaşanan ilgisizlikleri gözyaşlarıyla anlattı.

“En küçük hadisede hastaların makbuzu çekiliyor”

Sağlık Kurumunda yaşanan vaziyete başkaldırı eden Sirotek, “En küçük hadisede hastaların makbuzu çekiliyor. Ne olduğuna önem vermiyorlar. Bu insanların can vermesini izlemeye devam etmemeliyiz” ifadelerini kullandı. Hemşire Sirotek ülkede tıbbi önemsememelerin bulunduğunu dile getirerek, “Bir Hayli insan can verecek öğreniyorsun. Covid-19 bu kadar uzun sürmezdi. Yanlış yaptılar. Sonra düzenlememe izin vermediler” biçiminde konuştu.

“Ağır ilgisizlik ve makûs idare”

Amerika Birleşik Devletlerili hemşire salgınla çabadaki davranışa başkaldırı ederek, “Bu insanların vefattan kurtarmama destek edecek şeylerden biri ağır ilgisizlik ve makûs idare. Kimse dinlemiyor” dedi. Hemşire Sirotek sağlık kurumundaki ilgisizlik zincirine müteveccih, “Diyaliz cihazının nasıl kullanılacağını asla öğrenmeyenler, diyaliz aygıtını kullanıyor. Orada bir diyaliz hemşiresi olsa böyle olmaz. Ellerim titriyor. Zira hala dargınım” diye konuştu.

“Binlerce birey umursamamadan can veriyor”

Korona virüs hastalarının isteyerek öldürüldüğünü iddia eden Amerika Birleşik Devletlerili hemşire, “Artık legal olarak ne yapacağımı öğrenmiyorum. Korunucu gruplar dahi bu insanlar hakkında bir şey yapmıyor. Siyah Tenli insanların yaşamları burada ehemmiyetli değil. Gidişat çok makûs. Binlerce birey umursamamadan can veriyor” dedi.

Sıradaki Haber :  Suriye, İsrail’in Humus’a füze saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu