Dünya

Afganistan’da Covid-19 için haksız gıda yardımı protestosu: 7 ölü, 14 yaralı

Afganistan’da yeni tip korona virüs Covid-19 sebebiyle yapılan besin desteklerinin politik iletişimi olanlara yapıldığı mazeretiyle tertip edilen protesto şovlarına 7 şahıs yaşamını kaybetti. Afganistan’ın Ghor illinde yapılan besin desteklerinde yaşanan haksızlığa tepki gösteren millet caddeye döküldü. Polisin göstericilere ateş açması neticeyi 7 şahsın can verdiği en az 14 şahsın yaralandığı söylendi. Caddeye dökülen Afgan ulusu, politik iletişimi olan bireylere istisna yapıldığını iddia etti.

Ghor Valisi lafçısı Muhammed Arif Aber ise takribî 300 protestocunun kimilerinin taş atması, ateş açması ve valinin evine girmeye çalışması neticeyi polisin ateş açtığını belirtti. Lafçı çıkan vakalarda 2 şahsın can verdiğini 5 şahsın yaralandığını ifade etti. Ayrıca yaralılar arasında bir polisin de bulunduğunu aktardı. Desteğin haksız biçimde dağıtıldığını ise reddetti.

Korona virüs salgınının getirdiği kısıtlamalar neticeyi iş kaybının yaşandığı ve besin maliyetlerinin yükseldiği ülkede hükümet ülke çapında besin dayanağı yapıyor.

Muhammed Rabah
 

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da korona virüse bağlı can kaybı 88’e yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu