Gündem

Aksa Akrilik CFO’sundan evde maraton denemesi

Çin’de başlayan yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle insanlar konutlarından çıkmayarak sosyal mesafeyi gözetmeye çalışıyor. Karantina süreci olarak adlandırılan bu yarıyılda sıhhatli hayata umursayan sporseverler, hudutlu koşullar altında üretici çözümler üretiyor. Dünyanın önde gelen akrilik elyaf üreticilerinden Aksa Akrilik CFO’su Erdinç Kazak, evinde maraton koştu. Evindeki 38 metrelik holde bütün 1110 tur atan Kazak, toplamda 5 saat 44 dakikada, 42 km 195 metre uzunluğundaki maraton mesafesini bitirmiş oldu. Eşinin ve kızının da yardımıyla start-finish düzlükleri, yol göstericiler, beslenme ve hakimiyet noktalarıyla holü koşu parkuruna çeviren Kazak, maratonun sonunda bitiş çizgisini geçerek kızıyla kucaklaştı.

B Tasarıyı: ”Konutta Kal, Maraton Koş”
Profesyonel iş yaşamının yanı gizeme, ufak yaşlardan bu yana muhtelif dallarda sporla ilgilendiğini anlatan Erdinç Kazak, koronavirüs salgını evvelinde Türkiye’nin güçlü yarışlarından Ultra Trail Maraton’un Alanya ve İznik etaplarına hazırlandığını söyledi. Kazak, pandemi nedeniyle yarışların ertelenmesinden sonra konutta idmanlarına devam ettiğini dile getirdi. Bir yarış organizasyon firmasının yurtdışındaki misallerden esinlenerek “A tasarımız yoksa B tasarımızı devreye koyarız” mottosuyla tertip ettiği ‘Sanal Koşu’ faalliğine dahil olan Kazak, 7-12 Nisan günleri arasında yapılan yarışlarda maraton koşmaya karar verdiğini ifade etti. Kazak, evindeki holde 42 km195 metrelik maraton mesafesini koşarak, yarış sitesi kayıtlarına göre Türkiye’de bu kategorideki yarışı bitiren ilk birey, toplamda ise 5 bireyden biri olduğunu dile getirdi.

Erdinç Kazak, konutta geçirdiği zamanları hem bereketli hem de cümbüşlü hale dönüştürmeye çalıştığını belirterek, ”Maraton koşusu sırasında uzun bir yolcuktasınız ve limitlerinizi zorluyorsunuz. Bitiş çizgisine vardığınızda ihtimalsiz olduğu düşündüğünüz şeylerin hakikatleşebileceğini görerek, muvaffak olmanın hazzını yaşıyorsunuz. Bu yarışta koşarak gerek iş gerekse sosyal yaşamda karşılaşılan güçlüklerin bir B tasarıyı ile aşılabileceğini etrafıma göstermek istedim. Pandemi sürecinde ailemden aldığım dayanakla konuttaki spor etkinliklerimi sürdüreceğim. Bu yarıyılın insanlar için en ehemmiyetli artısı kendiliğindene yetebilme ve her şartta üretmeye ve çabalamaya devam etme alışkanlığının dağılmaya başlaması oldu” dedi.

Sıradaki Haber :  Latin Amerika'da vaka ve ölümler hızla artıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu