Gündem

Alanya’da tarihi Gülevşen Camii restore ediliyor

14. Asırda Karamanoğlu Beyliği tarafından inşa edilen ve 20. Asra kadar iman yapılan Alanya’nın Çıplaklı Mahallesi’ndeki tarihi Gülevşen Camii’ni gün suratına çıkarmak için Antalya Valiliği ve Antalya Megakent Belediyesi işbirliği ile hakikatine uygun bir proje hazırlandı. Projenin Abideler Kurulu’ndan geçmesinin ardından düğmeye basan Antalya Megakent Belediyesi onarım ihalesine reelleştirdi. Yer teslimi yapılan alanda çalışmalar bir vakit evvel başladı.

Taşlar ortaya çıkarıldı

Megakent Belediyesi tarafından yapılan ihale sonrası korunması lüzumlu kültür varlığı kategorisinde olan yapının onarım projesini yapan şirket bina etrafında lüzumlu güvenlik tedbirlerini alarak işe başladı. Etraf kazıları ile zamana yenik düşerek devrilen ve toprak altında kalan taşlar ortaya çıkarıldı. Emekçiler taşlar arasındaki derzlerde paklik çalışması asıllaştırıyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra taş duvar emekçiliğine geçilecek olan tarihi camide, daha sonra ana bina ve şadırvanın onarımı reelleştirilecek.

Hakikatine uygun restore edilecek

Antalya Valiliği ve Megakent Belediyesi işbirliği ile yürütülen proje kapsamında tarihi cami yine Alanya’ya kazandırılacak. Mülkiyeti defineye ait olan ve değersiz olarak Megakent Belediyesi’ne tahsisi yapılan alanda süren çalışmalar kapsamında, büyük kısmı imha olan, sadece dış duvarları ile ayakta kalan mevcut yapı, hakikatine uygun olarak restore edilecek. Proje kapsamında şadırvan ve abdest alma yerleri, cami avlusu ve öbür donatılar da yapılacak.

Sıradaki Haber :  Gündem doğalgaz ve sel felaketi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu