Gündem

Aliağalılar bugün zehir soludu

Aliağa’da yurttaşlar, akşam saatlerinde ilçe merkezinde görülen yoğun siyah dumanlar sebebiyle huzursuzluk yaşadı. Şehri sanki kaplayan dumanlar sebebiyle büyük bir yangın olduğunu düşünen ve paniğe kapılan ulus, bir zaman sonra dumanların Petkim’e ait bacadan yükseldiğini fark etti. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden görüntüleri paylaşan Aliağalılar, mevzuyla alakalı tepkilerini dile getirdi.

Dumanlardan rahatsız olduğunu belirterek tepkisini dile getiren ve ilçede 40 yıldır esnaflık yaptığını ifade eden Selim Yıldız, “Bugün akşam saatlerinde, ilçenin üzerini sanki kara dumanlar kapladı. Yoğun duman sebebiyle büyük bir orman yangını olduğunu varsaydık fakat bir zaman sonra dumanların Petkim’e ait fabrikanın bacasından çıktığını gördük. Korona virüsten can vermeyeceğiz ama bu duman yüzüne can vereceğiz. Yetkilerin buna bir deva bulmasını istiyoruz. Kırık yıldır Aliağa’dayım ilk kez böyle bir duman gördüm” dedi.

“Sağlımızı hiçe sayılıyor”

Bir öteki ilçe serinkanlıyı Halil Gün ise, semandaki dumanların orman yangınından çıktığını düşündüklerini belirterek, tepkisini şu biçimde dile getirdi: “Dumanların yangın sonucu itibari ile çıktığını düşündük, lakin orman yangının olmadığını fabrikanın bacasından gelen duman olduğunu fark ettik. Fabrikadan çıkan duman sebebiyle sağlımız hiçe sayılıyor. Bu sebeple temkinlerimizi almalıyız, Allah sonumuzu hayır eylesin.”

Tepkilerin ardından Petkim’den söyleme

İlçenin üzerine sanki kara bulutlar gibi çöken duman sebebiyle yazılı bir söyleme yapan Petkim yönetimi, dumanların arıza sebebiyle çıktığını belirtti. Yapılan söylemede, “13 Mayıs 2020 saat 17.00 sıralarında alana gelen arıza neticeyi Petkim’deki birimlerimizden birinde, emniyet emelli hakimiyetli duruşa geçilmiştir. Birimimiz, arızanın giderilmesinin ardından yine devriye alınacaktır. Belirttiğimiz saatte kuruluşumuzun bacasından çıkan duman bu duruştan kaynaklanmakta olup, sahamızda iş güvenliği açısından bir problem bulunmamaktadır.” denildi.

 

Sıradaki Haber :  Kırıkhan’da 7 mahalle karantinaya alındı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu