Dünya

Alman Bakan Maas: ‘Türkiye, Alman ve Avrupalı turistler için yeniden tatil destinasyonu olabilir’

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, dün İngiliz ve Fransız mevkidaşları ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile video konferans usulü ile görüştü. Görüşmenin ardından söyleme yapan Maas, Suriye, Libya ve Irak’taki gidişatlara değindiklerini ifade etti. Korona salgını ve sonrasındaki çabayı da ele aldıklarını belirten Maas, “Umarız Türkiye, yakında Alman ve Avrupalı turistler için yine tatil destinasyonu olabilir. Bununla beraber, bunu zamanında ve katı sıhhat kriterlerine göre değerlendirmeliyiz. Bu mevzuda Türkiye ile görüşmeye devam edeceğiz” dedi

“Suriye’de yerinden edilmiş şahıslar için kaygı dinliyoruz”

Alman Bakan Maas, “Bugün Fransa, İngiltere ve Türkiye Dışişleri Bakanlarıyla öncelikle Suriye, Libya ve Irak’taki gidişat hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Özellikle Suriye’de zati güç olan gidişat korona salgıyla daha da makûslaşıyor. Özellikle, kapsamlı insani yardım ve ulaşımı sağlamak için pozitif bir yaklaşımın zorunlu olduğu Suriye’de, ülke içinde yerinden edilmiş şahıslar için kaygı dinliyoruz. Birleşmiş Milletler’in hudut ötesi takviye misyonunun yenilenmesinin zorunlu olduğunu kabul ettik. Cenevre’deki yasaklanan görüşmelerin sürdürülebilmesi için BM Özel Temsilcisi Pedersen’in çalışmalarını desteklemeye devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Libya’da özellikle Ramazan ayında beşeri mütareke çağrısının büyük miktarda tesirsiz kalmasından büyük kaygı dinlendiğini laflarına ilave eden Maas, “Her iki tarafta da devam eden çabalar ve daha silah teslimatında kaydolunan bir yükseliş helezonisindeyiz. Ancak Libya Konferansı katılımcılarına tekerrür Güvenlik Konseyi’nde alınan vaatlerini anımsatmaktan yorulmayacağız” ifadelerini kullandı.
Irak’taki büyümeleri de ele aldıklarını ifade eden Maas, “Irak’ı karar gayretlerinde, terörle çaba ve ekonomik reformlarında desteklemeye devam etme tutkusunu paylaşıyoruz” dedi.

Sıradaki Haber :  Almanya, Covid-19 testi konusunda sınıfta kaldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu