Dünya

Almanya Başbakanı Merkel: ‘Salgının hala başındayız’

Almanya Başbakanı Angela Merkel Federal Mecliste hükümet adına yaptığı açıklamada, “Korona virüs salgınının hala başındayız” diyerek salgına karşısında alınan önlemlere uyulmasını istedi. Eyalet hükümetlerinin yeni alıcı korona virüs (Covid-19) salgınına karşısında alınan önlemlerin bir an önce gevşetilmesi açıklamalarına tepki belirten Başbakan Merkel, salgına karşın elde edilen başarıda önlemlerin yumuşatılmasıyla her yerde başa dönülmesi riskinin oluşacağını ifade etti. Merkel, önlemlerin gevşetilmesi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini dile getirdi.

Covid-19 salgınının uzun vakit gündemlerinde kalacağını gösteren Merkel, “Salgının son safhasında değiliz, hala başındayız. Korona virüsle yaşamak kuvvet oysa sert önlemler herkesi gözetmek için gereklidir. Salgın nedeniyle özgürlüklere getirilen kısıtlamalara kulak veriyoruz. Alınan önlemler dahilinde salgınla mücadelede önemli bir vakit kazandık. Bu vakit kapsamında da afiyet sistemimizin virüsle mücadele edebilecek güce sahip olduğunu gördük” biçiminde konuştu.

Korona virüsle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemine de değinen Başbakan Merkel, Dünya Sağlık Durumu Örgütü’nün (WHO) çözüm için önemli ve vazgeçilmez bir kurum olduğunu ve Almanya’nın örgütü desteklediğini vurguladı. Merkel, salgın sebebiyle Almanya’nın Avrupa Birliği (AB) bütçesine daha yüksek katkı yapmaya hazırlanmış olduğunu, Avrupa’nın zinde olması halinde dinç bir Almanya’nın olacağını açıklama etti.

Mehmet Koca
 

Sıradaki Haber :  Almanya'da lüks yolcu gemisinde karantina devam ediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu