Dünya

Almanya, korona tedbirlerini 5 Temmuz’a kadar uzatmayı planlıyor

Mehmet Koca
BERLİN İHA – 
Avrupa’da bir hayli ülke korona virüs salgını ile gayret kapsamında aldığı temkinleri hafifletmeye başlarken, Almanya, ise ihtiyatları uzatmayı tasarlıyor. Almanya’da hükümet salgının devam etmesi sebebi ile maske takmayı, sosyal mesafe ve hijyen kaidelerini 5 Temmuz’a kadar uzatabilir. Federal Hükümet Lafçısı Steffen Seibert, yaptığı söylemede temas kısıtlamaları, sosyal mesafe ve hijyen kaidelerini herkes için bağlayıcı olacak biçimde 5 Temmuz tarihine kadar uzatmayı tasarladıklarını aktardı. Seibert, “Beraber elde ettiğimiz ilerlemeleri riske atmak istemiyoruz” dedi.
Lafçı Seibert, eyalet temsilcileri ile yapılan görüşme hakkında bilgi verdi. Lafçı, görüşmede esas kaidelerle alakalı ortak bir noktada uyuşma sağlamayı kastettiklerini ifade ederken, bununla beraber hafifletmeler mevzusunda bölgesel değişiklikler olabileceğine söyledi.

Öte yandan, Almanya Başbakan Angela Merkel’in eyalet başkanları ve korona bakanlar kurulusu ile yapacağı görüşmenin ardından Çarşamba günü söyleme yapması bekleniyor.

Sıradaki Haber :  Banksy'nin finanse ettiği yardım gemisi Akdeniz’de mahsur kaldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu