Dünya

Almanya’da Covid-19 hastalarının yüzde 84’ü iyileşti

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 900 binden fazla bireye bulaşan ve 270 binden fazla bireyin vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 salgınına müteveccih Almanya’da gayret sürüyor. Almanya’da hastalık hakimiyeti ve önlenmesinden mesul araştırma enstitüsü Robert Koch RKI tarafından yapılan söylemede, ülkedeki Covid-19 hastalarının yüzde 84’ünün iyileştiği bildirildi. Enstitü virüsün hakimiyet altına alındığını duyururken salgının başlangıcından itibaren test, yalıtım ve takip sistemi uygulayarak zafer elde ettiklerini, ihtiyatlara uyulmaya devam edilmesi halinde de hadiselerin daha da düşeceğini belirtti.

İlk korona virüs olayının 28 Ocak’ta tespit edildiğini belirten RKI, şu ana kadar ülke genelinde 169 bin 430 olay tespit edildiğini, 7 bin 392 bireyin de yaşamını kaybettiğini ifade etti. Can Verenlerin yaş ortalamasının 80 etrafında olduğu belirtilirken virüsü yenip iyileşenlerin rakamı ise 141 bin 700 olarak söylendi.

Enstitü ayrıca, salgına müteveccih alınan temkinlerin salgının dağılma zincirini kırdığını, virüsün dağılma yüzdesinin 3.3’ten 0.7’ye gerilediği ifade etti. Virüsün dağılma oranının düşmesiyle ülke genelindeki temkinlerin kademeli olarak rahatlatılarak bayağılaşmaya gidildiği ifade edildi.

Mehmet Koca
 

Sıradaki Haber :  Pakistan’da sel bilançosu: 102 ölü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu