Dünya

Almanya’da düğün salonu sahiplerinden protesto

Dünyada bir hayli ülke korona virüs salgını ile çaba kapsamında toplu faallikleri askıya alırken, bu aktifliklerin içinde düğünlerde bulunuyor. Almanya’da salgın sebebi ile Mart ayından bu yana düğün faallikleri askıya alındı. Almanya’nın Düsseldorf eyaletinde bulunan meclis binası önünde düğün salonu sahipleri ve çalışanları protesto tertip etti. Protestocular, polis tarafından tanımlanan alanda sosyal mesafe kaidesine uyarak ve maske takarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Düğün Salonları Derneği Başkanı Mesut Çetin, yaptığı söylemede salgın sebebi ile güç günler yaşadıklarını dile getirdi. Çetin, “Mağduriyetlerin listesi bitmez uzun, gelin ve damatlar, kameramanlar, resimciler, yemek dağıtanlar kısaca mağdurların rakamı öğrenilmiyor. Sektör büyük. Dışarıya karşı sesimizi duyuramadık.

Organize olamamamızın acısını senelerce çektik. Düğün salonları olarak bir atılım hakikatleştirdik. Mağduriyetimizi lüzumlu olan makamlara, politikacılara eriştirmek bundan sonra alınacak kararlarda da tesirli olmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

Öte yandan Almanya’da basmakalıplaşma adımları kapsamında bir hayli iş yeri kademeli olarak açılmaya başlarken, düğün salonlarının ise 31 Ağustos tarihine kadar kapalı kalması tasarlanıyor.

Sinan Karamurat

Sıradaki Haber :  ABD, Çinli Biyolog Juan Tang’i tutukladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu