Dünya

Almanya’da halk korona virüs kısıtlamalarını protesto etti

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 2 milyon 800 binden fazla kişiye bulaşan ve 200 binden pozitif kişinin de ölümüne niçin olan korona virüs salgını Avrupa’da bilançoyu arttırırken, Almanya’da halk müziği korona kısıtlamalarını protesto etti. Almanya’nın başkenti Berlin’de yüzlerce kişi ellerinde pankartlar ile sokağa çıkarak, korona virüs salgını nedeni ile alınan kısıtlama tedbirlerini protesto etti. Protestocuların ‘’Hayatımı geri istiyorum”, ‘’Anayasal hakları koruyun” ve ‘’Özgürlük her şey değildir fakat özgür olmadan her şey hiçbir şeydir” yazılmış pankartlar taşıdı.

Protestoculardan bazıları sosyal mesafeye dikkat ederek maske kullanırken, bir kısmı ise önlemleri hiçe saydı. Protestocuların bazıları ise yerlerde oturarak, ellerinde Nazilere karşı direnişin sembolü olan beyaz gül taşırken, bazıları ise ellerinde dünya genelinde uygulanan kısıtlamalara karşısında olan 127 doktordan alıntılara yer bahşedilen ‘’Demokratik Direniş” isimli bir gazeteyi taşıdı. Polis, protesto hakkında yaptığı açıklamada 100’ün üzerinde kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

öte taraftan geçtiğimiz günlerde Almanya Başbakanı Angele Merkel, ülkede uygulanan kısıtlamaların gevşetildiğini duyurmuş, bu gevşetmenin sonuçlarını ise 2 hafta daha sonra göreceklerini ifade etmişti.

Almanya’da toplam korona virüs olgu sayısı 155 bin 782’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 819’a ulaştı.

Sıradaki Haber :  İran’daki depremde ölü sayısı 2’ye yaralı sayısı 38’e yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu