Gündem

Almanya’da kuaförler 42 gün sonra yeniden açıldı

Almanya yeni tip korona virüs Covid-19 salgını sebebiyle 22 Mart’ta aldığı önlemleri kademeli olarak rahatlatmaya devam ediyor. Bugün açılması kararlaştırılan hayvanat bahçeleri, çocuk reyin alanları ve müzeler lüzumlu hijyen ihtiyatları alınmadığı için henüz açılamazken, kuaförler 42 gün aradan sonra yine hizmet vermeye başladı. Sabahın erken saatlerden itibaren yoğunluk yaşayan kuaför salonlarında çok sıkı hijyen kaidelerine uyularak alıcılar ağırlanıyor. Kuaför ve alıcının maske takma lüzumluluğu bulunurken, kuaföre tek kullanımlık eldiven takma koşulu da getirildi. Ayrıca alıcıların içeride beklemesine izin verilmiyor. Alıcılar sosyal mesafe kaidesine uymak koşuluyla dışarıda gizeme bekliyor. Saç kesimi biten alıcıları saçı bir kere daha yıkandıktan sonra salondan dağılıyor.

Frankfurt’ta kuaför salonu sahibi Emrullah Turanoğlu 6 hafta aradan sonra tekerrür alıcı kabul ettiklerini belirterek, “Maske takma kaidesine ve sosyal mesafe kaidesine dikkat ediyoruz. Salgına karşı korunabilmek için alıcının saçını deviriyoruz” dedi.

Almanya’da korona virüs temkinlerinin 6 Mayıs’ta kademeli olarak yine rahatlatılması bekleniyor. Johns Hopkins Üniversitesi bilgilerine göre Almanya’da korona virüs tespit edilen birey rakamı 165 bin 664’e erişti. Bugüne kadar korona virüs sebebiyle can verenlerin rakamının 6 bin 866’a eriştiği ülkede iyileşen hasta rakamı ise 132 bin 700 olarak söylendi.

Mehmet Koca

Sıradaki Haber :  Yoğun sis ulaşımı aksatıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu