Dünya

Almanya’da maske takma zorunluluğu geliyor

Almanya’da korona virüs (Covid-19) salgını dolayısı ile 27 Nisan Pazartesi’den itibaren maske takma zorunluluğu geliyor. Kuzey Ren-Vestfalya, Aşağıda Saksonya, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaleti sözcüleri müşterek tanımlama yayınlayarak kararı duyurdu. Yapılan açıklamada, mağazalarda, marketlerde ve toplu nakliye araçlarında (tren, otobüs, tramvay, deniz otobüsü vs) maske takmak zorunlu olacak. 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına da uyulması gerekiyor.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet (CDU) maske zorunluluğunun olağan yaşama dönme açısından önemine değindi. Laschet açıklamasında, “Sosyal mesafenizi koruyun ve hijyen kurallarına uyun. Uzmanlara kadar, jurnal maske takmak da enfeksiyon riskini azaltmaya muavin olabilir. Normal bir yaşama dönmek için itinalı bir şekilde tezgâhtar olan her şeyi yapmalıyız. Yaşamının bazı alanlarında maske gereksinimi faydalı takviye sağlayabilir” ifadelerini kullandı.

Sosyal Halkçı Parti (SPD) NRW Eyalet Meclisi Başkanı Thomas Kutschaty maske şartının getirilmesini gönül rahatlığıyla karşıladı. bir de hükümet sözcüsü, maske şartının tıbbı maske dışarıda, insanların kendilerinin diktiği veya eşarp gibi meteryallerin de kullanılabileceğini belirtti.

Mustafa Tığlı
 

Sıradaki Haber :  Japonya koronaya iyi gelen ilacı isteyen ülkelere bedava verecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu