Dünya

Almanya’da Müslümanlar Ramazan ayının ilk iftarını evlerinde açtı

Korona virüs salgını nedeni ile toplu iftarların yapılmadığı ve toplu ibadetlerin yasaklandığı Almanya’da, bu yıl Müslümanlar ilk oruçlarını evlerinde açtı. Almanya’nın Brühl kentinde oturan Havva Akdemir, “Bir tarafımız buruk, korona hastalığı vesilesiyle ilginç bir durumdayız.

acilen ne camilerimiz açık, ne mukabeleye gidebileceğiz, ne teraviye gidebileceğiz. Allah bizlere bir imtihan verdi, inşallah kısa sürede çaresini de bulur ve huzura kavuşuruz” ifadelerini kullanırken, iftar masalarının ıssız olduğunu dile getirdi. Akdemir, “İftarlar yalnızca aileler aralarında. Yapacak bir şey yok. Allah’tan gelene amenna, buna da şükürler olsun. Türkiye bu konuda alıngan davranıyor.

Bizde burada önlemleri uygulamaya çalıştık, evlerden çıkmadık ve hala çıkmıyoruz” dedi. Almanya’da yaşayan Türklerden Şükran Memiş, Mayıs ayında camilerin açılacağını öğrendiklerini ve buna fazla sevindiklerini ifade ederken, ‘‘Bu haber bizim için teselli oldu‘‘ dedi.

İsmail Memiş ise “Tüm kısıtlamaları bizde yaşıyoruz burada. Örneğin bugün ilk günümüz dün teraviye gidemedik. Camilerde toplu iftarlar, buna benzer birlikteliklerimiz olamayacak” ifadelerini kullanırken, “Almanya’da Ramazan aylarında eşle dostla bir araya gelip Ramazan programları yapıyorduk. Maalesef bu yıl ondan da mahrumuz. Allah çabuk zamanda inşallah şu hastalıktan kurtarır, eski Ramazanlara, eski zamanlara, eski ziyaretlere kavuşuruz her zaman birlikte” dedi.

Sinan Karamurat
 

 

 

 

Sıradaki Haber :  Greg Clarke: 'Bu sezonu bitiremeyebiliriz'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu