Dünya

Almanya’da normalleşme süreci devam ediyor

Almanya’da korona virüs kısıtlamalarının kademeli olarak hafifletilmesi mevzusunda bugün yeni adımlar atıldı. Buna göre tüm dükkanlar ve alışveriş merkezleri sosyal mesafe, hijyen koşullarına uyulması koşuluyla tekerrür açıldı. Sarih havada yapılan spor faaliyetlerine ve idmanlara sosyal mesafe kaidelerine uyulması kaydıyla izin verilen ülkede, çocuklar yine parkalarda oynamaya başlarken, mektepler ve anaokulular Haziran ayına kadar kademeli olarak açılacak.

Lokanta ve kafeler alınan bazı tedbirler kapsamında bugün kapılarını alıcılarına açtı. Lokanta ve kafelerde masalar arasında 1.5 metre mesafe şartı getirilirken, aynı masada iki ailenin azaları oturabilecek. Garsonlar maske takacak ve alıcı gittikten sonra oturduğu yer dezenfekte edilecek.

Köln kentinde bir lokantada aşçı olarak çalışan Murat Kaya, “İki ay aradan sonra gastronomiye yine açılma izni verildi. Koşullu izin verildi. Aynı aileden olmayan kalabalık grup kazançsa garson dost bunları iki gruba ayırıp masaların arasına transparan bir plastik koyacağız veyahut da ayrı ayrı oturtturacağız. Bunun dışında insanlar özledi artık bir yemek yemeyi, sıcak çorba içmeyi özlediler. Allahın İzniyle bundan sonra virüs bulaşanların oranı düşer. İnsanlar banal yaşantısına devam eder” dedi.

Köln şehrinin Kalk mahallesinde kafe işleten Berfin Gündeş firmalarının kapalı olduğundan dolayı mağdur olduklarını belirterek, “Bir buçuk aydır kapalıydık, 8 ay evvel yeni açtığımız için baya bir mağdur olduk. Bugün tekerrür kapılarımızı açtık. Herkesi bekliyoruz. Umarım bu gidişatı en süratli biçimde hep birlikte atlatırız” biçiminde konuştu.

Almanya’da Cumartesi gününden itibaren futbol maçları seyircisiz oynatılması şartıyla başlayacak. Oteller ise kapasitelerinin yüzde 50’sini kullanarak kademeli olarak Mayıs ayı içerisinde açabilecek. Ancak otelde konaklamak isteyen alıcının ikametgahının Almanya’da olması koşulu aranacak. Mayıs ayı sonunda sinemalar, tiyatrolar, operalar, yüzme havuzları ve fuarlar kapılarını ziyaretçilere kalemtıraş. Disko, bar ve gece kulüpleri kapalı kalmaya devam edecek.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’ın Tiflis Büyükelçiliği önünde Ermenistan protestosu

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in birkaç gün öce eyalet başbakanlarıyla yaptığı buluşmadan korona virüs salgınına karşı alınan ihtiyatların büyük kısmının kaldırılması veya hafifletilmesi kararı çıkmıştı. Yaşamın banalleştirilmesi güzergahında atılan adımlar 4 Mayıs’tan itibaren başlamış, iman yerleri, bazı mektepler, 800 metrekarenin altındaki mağazalar, kuaförler, hayvanat bahçeleri, müzeler, sergiler açılmıştı.

Sinan Karamurat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu