Dünya

Almanya’da okullar kısmen açıldı

Almanya’da korona virüs salgını sebebiyle eğitime verilen ara kısmi olarak adım adım esnetiliyor. Bugün haysiyetiyle ilkokul son sınıf talebeleri ile önümüzdeki yıl lise tamamlama imtihanına girecek olan talebeler mekteplerine döndü. Öbür talebeler konutta kalmaya devam edecek ve mekteplerinin açılmasını bir müddet daha beklemek zorunda kalacak. Öbür sınıfların ders başı tarihinin ise 6 Mayıs’ta alınacak yeni kararlarla netliğe kavuşması bekleniyor.

Ders başı yapan mektepler bazı ihtiyatlara uymak zorunda kalacak. Dersliklere daha az talebe alınırken sosyal mesafe kaidesine uyulacak. Ayrıca talebelere ve mektep çalışanlarına dezenfektan kullanma ve elleri sık sık devireme gerekliliği getiriliyor. Kapı ve pencere kolları, merdiven yakalayacakları, sınıflardaki lamba düğmeleri sık sık arınılacak. Spor ve toplu müzik etkinlikleri kısıtlanacak.

Almanya’da mekteplerin ve anaokuluların yine açılabilmesi için atılacak bir sonraki adım, çarşamba günü Başbakan Angela Merkel ve eyalet başkanlarının yapacağı buluşma sonrası netleşecek.

Mahmut Tosun
 

Sıradaki Haber :  Başkent çiçeklerle güzelleşiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu