Gündem

Almanya’dan getirilen Türk vatandaşları Ağrı’da yurtlara yerleştirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda İçişleri, Dışişleri, Afiyet, Ulaştırma ve Altyapılar bakanlıklarınca yürütülen ortak çalışma sonucunda Almanya’daki 182 Türk vatandaşı Türk Hava Yolları’na ait uçakla Sancı’ya getirildi.

Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı’na getirilen vatandaşlar, burada ilk olarak sağlık kontrolünden geçirilip, valizlerinin dezenfekte edilmesinin arkasında emniyet görevlileri eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Ahmed-i Hani Erkek Öğrenci yurduna götürüldü.

“Bizimle ilgilendiler”

Almanya’dan Türkiye’ye getirilen vatandaşlardan Dinçay Akçaören yetkililere teşekkür ederek, “Münih’ten geldim. Olağan bir seyahat oldu. Buraya ulaşmak için tüm şartları kabul ettik. Fakat gizli bir yolculuk oldu. Hostesler bizimle ilgilendiler. Tümü ellerinden geleni yaptılar.

Bizden fazla onlar için daha baskı olmuştur gezi. Çünkü onlar gözlük, maske ve tulum giymişlerdi. Bizlerde ise sadece maske vardı. Uçakta bize ikramda yaptılar. Her şey düşünülmüştü. Arkadaşlar ellerinden geleni yaptılar. Fakat bize ilk ilk olarak Ankara’ya ineceğimiz söylenmişti. sonra Sızı’ya ineceğimiz söylendi. Karantinadan çıktıktan daha sonra evlerimize gelmek azıcık kuvvet olabilir. Ama şu lahza değişik zamanlardan geçiyoruz. Münih’te bir ay daha kalmakta vardı. O yüzden buna da şükür” dedi.

Ramazan Demir
 

Sıradaki Haber :  Şanlıurfa’da kan donduran olay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu