Gündem

Ankara’ya yeni metro müjdesi

Ankara Megakent Belediyesi, Başkent’te raylı sistemler ağını genişletmek için çalışıyor. Megakent Belediyesi BENLİK Genel Müdürlüğü Erişim Yatırımları Dairesi Başkanlığı, Mamak NATO Yolu’nu Ankara Şehirlerarası Terminal Firması AŞTİ ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına bağlamak üzere düğmeye bastı.

ÖN YETERLİLİK ÖNERİLERİ İÇİN İLK TARİH 4 HAZİRAN

Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem Hattı HRS Projesi için ilk adımı atan Megakent Belediyesi, ön yeterlilik önerilerini 4 Haziran 2020 tarihinde alacak. BENLİK Genel Müdürlüğü, “A1 Hattı ANKARAY Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattının Uygulamaya Temel Kesin Proje Hizmetleri İhalesi” için ilk adımı atarak bültene çıktı. Projeye katılmak isteyen ve projeyle ilgilenen işletmeler, ihale hakkında detaylı bültene BENLİK Genel Müdürlüğü’nün https://www.benlik.gov.tr/tr/ihaleler internet adresinden erişebilecek. Ön yeterlilik değerlendirmesine katılacak şirketlerden puanlama sırasına göre ilk 6 işletme tespit edilecek ve daha sonra yapılacak olan işin ihalesine davet edilecek. İhaleyi kazanan işletme ile kontrat imza atılmasından sonra işin 8 ay içinde bitmesi öngörülürken, bu süreçte üretilen proje ve ihale belgeleri ile imal işi ihalesi düzeyine geçilecek.

BAŞKENT’TE RAYLI SİSTEM ERİŞİM AĞI GENİŞLİYOR

Ankara Şehirlerarası Terminal Firması AŞTİ ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına bağlanacak olan Dikimevi-Natoyolu hattı, 7,4 km uzunluğunda olacak ve 8 ayrı istasyondan oluşacak. İmal işi kapsamında, 1996 senesinde firmaya açılan ANKARAY AŞTİ-Dikimevi hattının revizyonu ve AŞTİ’den Söğütözü’ne 1 istasyon ve 0,788 kilometre hattın da firmaya alınması hakikatleşecek Bu hattın firmaya alınmasıyla M2 Çayyolu hattına iletişim yapılması tasarlanıyor. İmal işi bittiğinde Söğütözü-Natoyolu arası 16,8 kmlik hat ve 20 istasyon olarak firmaya alınacak. Bu süreçte ise mevcut ANKARAY hattı firmasına devam edecek.

Sıradaki Haber :  AB-Batı Balkan Zirvesi video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu