Gündem

Anne köpek ölen yavrusunun başından saatlerce ayılmadı

Artvin’de Irmak semtinde, plakası ve sürücüsü bilinmeyen bir arabanın çarptığı yavru cadde köpeği can verdi, annesi ise bir an olsun başından bölmedi. Köpeğin acı bekleyişi vicdanları yaraladı.

Saatlerce yerde uyuyan yavrusunun başından bölmeyen anne köpeğin, zaman zaman yaladığı yavrusunu canlandırmaya çalışması görenleri duygulandırdı.

Mahalle serinkanlıların ihbarı üzerine hadise yerine gelen Cadde Hayvanlarını Koruma Derneği HAYDİKO Temsilcisi hoca Emel Meriç, can veren yavruyu ezildiği yerden kaldırarak bir toprağa gömdü.

“Trafikte hayvanları hesaplayarak vasıta kullanmamız gerekiyor”

Meriç burada yaptığı söylemede, “Arabanın çarptığı yavru can verince annesi başından bir an olsun bölmedi. İnsanların trafikte hayvanları hesaplayarak vasıta kullanmaları gerekiyor. Kedi çıkıyor, köpek çıkıyor kenti içi yollarda sürat hududuna dikkat edilmesi gerekiyor. Bu hayvanların bizler kadar caddelerde hayata hakkı var. Ülkedeki şiddeti tamamlamak istiyorsak, hayvanlara uygulanan şiddeti tamamlamamız gerekiyor. Hayvanlara karşı itina gösteren bir cemiyet olduğumuz zaman, bir birimize de itina gösteren bir cemiyet olacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan hayvan yoğunluğunun fazla olduğu semtte yaşayan çocuklar, kesintisiz yola çıkan yavru köpeklerin vasıta altında kalmaması için sürücüleri uyarmak emelli tabelalarına “Dikkat köpek var, yavaş geçin” yazılarını astılar.

Adem Güngör
 

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere 19 Mayıs mesajı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu